Това обяви Ирена Христова - икономически експерт от БСП, която

...
Това обяви Ирена Христова - икономически експерт от БСП, която
Коментари Харесай

БСП: С ръст и събираемост ще вържем бюджета

Това разгласи Ирена Христова - стопански специалист от Българска социалистическа партия, която дружно с Борислав Гуцанов и Пламен Милев разясниха икономическата част от различния бюджет на Българска социалистическа партия. Според нея подобен растеж е действителен и на негова база са направени предвижданията за приходите и разноските.

По-рано през днешния ден ръководителят на бюджетната комисия Менда Стоянова от ГЕРБ дефинира различния бюджет на Българска социалистическа партия като смехотворен. Тя напомни на левицата, че растеж на Брутният вътрешен продукт с 1.1 милиарда лева, което е 1% от него, не значи толкоз доходи в хазната. Преразпределението на Брутният вътрешен продукт е към 35%, което значело към 350 млн. лева

Христова изясни, че в региона на приходите левицата предлага прогресивно подоходно облагане с 4 степени - необлагаем най-малко в размер на минималната работна заплата от 510 лева.; от 510 лева до 3300 лева (увеличен оптимален застрахователен доход) - 10%, от 3300 лева до 10 000 лева.– 15%; над 10 000 лева – 20%. Тя акцентира, че тази канара ще се ползва и за налог дивиденти.

Ирена Христова изясни, че главното перо в приходите е от усилване на ограниченията за събираемостта и по този начин ще може да се покачат приходите от косвените налози и данък, които сега са занижени.

Тя добави, че чистата разликата с бюджета на ръководещите в приходите е 2,7 милиарда лева

По думите й в региона на разноските Българска социалистическа партия залага тяхното нарастване с 3 милиарда лева

„ Това демонстрира, че съумяваме да финансираме спомагателните разноски. Залагаме на оптимално систематизиране на събрания запас за осъществяване на целите на левицата - битка с бедността и неравенствата, опазване на здравето, обучение и неравномерно развиване на районите “, заключи Ирена Христова.

„ Стига бюджети за оцеляването на избрани държавните управления, дано намерим един нов път за страната си “, съобщи съпредседателят на Съвета по финанси стопанска система и енергетика към Народно събрание на Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов по време на полемиката за бюджета на левицата в частта стопанска система и земеделие. Той изясни, че предлагайки нов бюджет, Българска социалистическа партия не залага единствено на финансовата страна, а на нова философия- по какъв начин да се развива страната ни, най-много в региона на стопанската система.

„ Тя е моторът, който може да задвижи тази смяна, с цел да има средства и за всички други области “, изясни социалистът.

По думите му в стопанската система на България услугите и вътрешната търговия са преобладаващи – 67 %. Той разясни, че само 10% от стопанската система ни се състои от предприятията, които са вързани директно с индустриална активност в преработвателната индустрия, което е незадоволително, над 70% от предприятията са ситуирани в южна България, което приказва, че и районният принцип не е спазен, 90% от предприятията са в дребния и междинния средния бизнес.

Икономиката на страната ни е структурирана по метод, по който износът е на първични материали, а не на продукция и това дава ниска добавена стойност, нямаме продукция която да бъде изнасяна “, разяснява той. Според него би трябвало да има по-голяма правдивост, когато се приказва за данъчна система и да си даваме сметка- какво се случва в света и да не губим сегашни или евентуални вложители.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР