Това обясни зам.-образователният министър Таня МихайловаУчениците, които в момента са

...
Това обясни зам.-образователният министър Таня МихайловаУчениците, които в момента са
Коментари Харесай

Кандидат-студентите през 2022-а ще ползват и оценките от 8,9 и 10 клас

Това изясни зам.-образователният министър Таня Михайлова

Учениците, които сега са 9-ти клас и им следва да аплайват в университет през 2022-а, ще могат да употребяват за балообразуващи и оценките си от 8-и, 9-и 10-и клас, които са вписаните в удостоверението им за приключен първи гимназиален стадий. Това изясни зам.-образователният министър Таня Михайлова, която е получила увещание за това по време на среща със Съвета на ректорите.

Учениците, които следващата година ще бъдат в 10-и клас, ще приключват образованието си в първи гимназиален стадий с уверение. В него ще бъдат вписани всички дефинитивни оценки от 8-и, 9-и и 10-и клас по предметите от общообразователната подготовка. Тези от тях, които продължат образованието си във втори гимназиален стадий – 11- и и 12-и клас, ще приключват 2022 година с тапия за приблизително обучение, в която ще влизат средноаритметичните оценки по български език и литература, математика, физическо образование и спорт, гражданско образования, непознат език, както и тези по профилираните предмети. В нея няма да бъдат вписани оценките от удостоверението, издадено в края на 10-и клас, написа Monitor.bg.

Сега при кандидатстване в университет за балообразуваща оценка някои ВУЗ-ове изискваха оценка по даден предмет от дипломата за приблизително обучение. Когато завършващ през 2022 година възпитаник, желае да кандидатства да вземем за пример с история, само че тя не е измежду профилиращите му предмети, то той може да употребява средноаритметичната оценка, която е получил при проучването ѝ от 8-и до 10-и клас. Тези възпитаници имат и опция се явят на държавен зрелостен изпит по този предмет даже на не е изуван в 11- и и 12-и клас. Така в случай че не са имали да вземем за пример биологията за профилиращ, само че при кандидатстване във ВУЗ им е нужна,то могат да се приготвят и явят на матура по този предмет. „ Университетите ще преценят дали да вземат оценката от матурата, от дипломата за приблизително обучение, в случай че съответствува с профила, или да се вземе оценката от първия гимназиален стадий “, посочи Михайлова. / chernomore.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР