Това обясни пред Нова телевизия адвокат Ирен Савова, която представлява

...
Това обясни пред Нова телевизия адвокат Ирен Савова, която представлява
Коментари Харесай

Автомобилът на Иванчева стоял отключен пред Столична община

Това изясни пред Нова телевизия юрист Ирен Савова, която съставлява зам.-кметицата на "Младост " Биляна Петрова.

Тя и кметицата Десислава Иванчева бяха задържани през вчерашния ден по обяд от маскирани чиновници на новата Комисия за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добити парцели (КПКОНПИ) пред Спортната палата в София.

По неофициална информация в колата на кметицата е бил открит рушвет от 70 000 евро , част от желани общо 250 000 евро, с цел да бъде издадено позволение за градеж. Минувачите станаха очевидци по какъв начин проверяващите броят пари на място.

Адвокат Савова описа, че Петрова и Иванчева са били на среща с юрист Върбан Върбанов, а служебният автомобил е бил паркиран на ул. "Московска " пред постройката на Столична община. Колата не е била заключена.

"В колата имало доста кашони, които били цялостни с отпадъци. И по какъв начин уцелиха и е бил изваден тъкмо кашонът с парите. Цялата акция бе прекомерно показна, което е изцяло ненужно. Най-вероятно това ще се окаже доста звук за нищо ", добави адвокатката.

По думите й, Биляна Петрова ще да съди страната за нарушаване на човешките права. Снощи тя бе изведена от Спортната палата дружно с екип на Спешна помощ, защото след ареста е получила хипертоничен припадък и се е наложило на място да бъде извикана кола за спешна помощ.

"Изключително позорен беше методът, по който се отнесоха към тях. Тези дами не бяха пили вода, не бяха ходили до тоалетна. Да отиде юрист, с цел да им спомага за най-елементарни потребности. През цялото време клиентката ми плачеше от оскърбление, от това, че има наследник и майка, която гледа. Беше в много тежко положение. Викана е била и Бърза помощ ", съобщи Ирен Савова.

В 4 сутринта завършили всички процесуални дейности.

"Клиентката ми счита, че това е метод да бъде отстранена госпожа Иванчева от поста ", разяснява юристът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР