Това обстоятелство налага инициаторите на предложението да се обърнат за

...
Това обстоятелство налага инициаторите на предложението да се обърнат за
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев Не Иска Летището В София Да Се Казва Желю Желев

Това събитие постанова основателите на предлагането да се извърнат за мнение по отношение на промяната на името на летище София към МТИТС, както и към Столична община.

Допълва се, че през последните години в общественото пространство е имало разнообразни начинания за именуване на летището в това число и оферти до Комисията по назоваване на обекти с национално значение и обитаеми места към президента, които обаче не са довели до публичен спор и съгласувателни процедури, написа нюз.бг.

Също по този начин излиза наяве от решенията на комисията, че слагането на монумент на Ж. Желев в двора на Софийския университет " Св. Климент Охридски " и в община Кърджали, както и на паметна плоча в постройката на Профилираната езикова гимназия " Никола Йонков Вапцаров " в Шумен е от компетенцията на университетите и локалните управляващи, които имат своята автономност при взимане на решения от подобен темперамент.

Други решения на комисията: По отношение на преименуването на площад " Свети Александър Невски " - основателите следва да се извърнат към способния орган, в тази ситуация Столичен общински съвет. Реда за именуването или преименуване на улици, площади и други обекти с общинско значение е регламентирано в Закон за локалното самоуправление и локалната администрация;

Решението за преименуване на връх Шипка следва да бъде предхождано от доста необятен публичен спор, в който наложително следва да бъдат привлечени представители на разнообразни институции, в това число Министерство на образованието и науката и Министерство на културата, представители на научните среди, историци, езиковеди, интелектуалци и др.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР