Това няма да се хареса на традиционалистите, но проучването на

...
Това няма да се хареса на традиционалистите, но проучването на
Коментари Харесай

Ново шокиращо проучване: до 2035 г. в Европа ще се продават само електромобили

Това няма да се хареса на традиционалистите, само че изследването на холандската капиталова банка ING споделя, че всички нови коли, които се продават в Европа ще бъдат електрически след две десетилетия. Това ще се случи след усилени държавни стратегии за стимулиране, понижаване цената на батериите и икономии от мащаба.

ING обаче предизвестява, че европейските производители ще изгубят борбата с съперниците си от Съединени американски щати и Азия, въпреки до 2035 година продажбата на всички нови коли в Европа да са електрически.

Изводите от това изследване са много по-агресивни от последните разбори на английския National Grid, който чака 90% от всички нови коли на Острова да са електрически, само че към 2050 година

Напомняме, че Франция пое ангажимент да забрани продажбата на нови бензинови и дизелови коли до 2040 година, което допуска, че упованията на френските специалисти съответстват с тези на английските, само че не и на холандските.

Специалистите на ING обаче считат, че електрическите коли „ ще станат рационалният избор за хората в Европа” в интервала сред 2017 и 2024 година, защото в този интервал цените им ще стартират да падат, пробегът им с едно зареждане ще се усили, а зарядната инфраструктура ще се развие задоволително.

Старшите икономистите Макс Ерич и Юржен Витевеен (Max Erich/Jurjen Witteveen), създатели на изследването, плануват до 2024 година в Германия разноските за един електрически автомобил – в това число покупка и зареждане – да станат същите като на автомобил с ДВГ.

Банката счита, че прекосяването към електрически коли ще бъде ускорено от спада на разноските за батериите.

Притесненията по отношение на пробега също ще бъдат обезвредени към 2020 година, когато ING счита, че множеството модели ще могат да изминат с едно зареждане на батериите до над 600 км в, което ще е два пъти повече от настоящия.

Проучването споделя, че към края на идващото десетилетие автомобилните производители ще се концентрират само върху електрическите модели. Наскоро Volvo разгласи старта на тази наклонност в своето моделно семейство, откакто съобщи, че след 2019 година ще стартира само хибридни, plug-in хибридни или електрически коли.

Експертите на ING считат, че европейските марки ще изгубят борбата с американските и азиатските, които имат преимущество във връзка с технологиите за батериите и електромоторите.

Тони Себа, икономист в Университета в Стандфорд счита, че „ автомобилната промишленост е изправена пред неизбежна софтуерна гражданска война при започване на идващото десетилетие. Познатата ни досега автомобилна промишленост ще е от дълго време опустошена към 2040 г.”

На конференция тази седмица в Истамбул Shell, националната нефтена компания на Саудитска Арабия и Международната Енергийна организация отхвърлиха концепцията, че електрическите коли ще намалят търсенето на петрол.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК.

Четете още:

Hyundai i30 N влиза със размах в сегмента на „ горещите” хечбеци

Поне двама българи се борят за струващия 362 000 лева Nissan GT-R Nismo

Renault Koleos е като огромен сухоземен транспортен съд (тест драйв)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР