Това няма да са първите избори в работата им. Те

...
Това няма да са първите избори в работата им. Те
Коментари Харесай

ИЗБОРИ 2021: Добрина Чешмеджиева и Аделина Радева за вечерта на вота по БНТ

Това няма да са първите избори в работата им. Те знаят, че тази неделя въпросите им ще тежат още повече, отговорите ще се крият под казаното, а ефирното време от 15.45 до среднощ ще е в техните ръце.

Изборното студио на Българска национална телевизия и този път ще разчита на опита на Аделина Радева, Добрина Чешмеджиева и Бойко Василев.



Часовете работа в този ден не се броят. Те излизат отвън нормата, с цел да са в интерес на фена.

“Предизборното студио е маратонско тичане - на изборите през април продължи 8-9 часа.”, споделя Аделина Радева.



Маратонът стартира доста преди формалния старт в 15:45 на 11-и юли по БНТ1. Започнал е сега, в който партиите и политиците са дали първите си обещания.

“Когато се приготвям, чета стратегиите на партиите, изявленията с претендентите, които ще бъдат в студиото. Невинаги има време за всичко, само че се старая да съм готова всъщност и да не „ отбелязвам “ тематики и диалог.”, споделя Добрина Чешмеджиева.

СНИМКИ: Десислава Кулелиева, Българска национална телевизия

Тази неделя финалът е на два терена - политически и футболен. И нито едно от двете събития няма да бъде подценено.

Българска национална телевизия ще откри място и за двата финала - и за битката за депутатските кресла, и за първото място на Европейското по футбол.



И Аделина Радева, и Добрина Чешмеджиева знаят, че този дубъл на изборите не може да се съпостави с нищо отразявано до момента. Защото в тази предизборна акция политиците трансформираха децибела на своята пропаганда:

" Смятам, че с времето понижа сензитивно ентусиазмът да вземат участие в полемики. Предпочитани са други способи да се приказва с хората – фейсбук статуси, самостоятелни изявленията. Това са естествени практики, само че по целия свят политическият спор по значими тематики и във значими моменти остава незаместим, тъй като той изважда на напред във времето силата на персоналните качества, а това е от огромно значение, когато искаш да печелиш съидейници ", споделя Добрина Чешмеджиева.

Там, където полемиките се заобикалят съзнателно, всяка дума би трябвало да бъде уловена.

" Изисква самообладание, огромна централизация, любознание към това, което се случва, възприятие за мярка в диалозите, добър слух, с цел да реагираш бързо на казаното и, несъмнено, възприятие за комизъм - там, където може да се прояви ", разяснява Аделина Радева.

Във финала на Избори 2021 ще се включат познати лица, чиито разбора и гледни точки са останали значими във времето:





Извън всичко планувано остава мястото за импровизацията. Пулсът на изборния ден остава в ръцете на експертите - Добрина Чешмеджиева, Бойко Василев, Аделина Радева. И изненади не са изключени. Както Аделина споделя: От гостите си съм научена постоянно да чакам всичко. Надявам се и те да са приели обстоятелството, че могат да чакат всичко от мен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР