Това не са типичните немски сладки, това са най-вкусните немски

...
Това не са типичните немски сладки, това са най-вкусните немски
Коментари Харесай

Немски сладки лунички

Това не са типичните немски сладки, това са най-вкусните немски маслени сладки, които можете да опитате

Необходими Продукти

● масло - 100 г
● яйца - 1 бр.
● ванилия - 2 бр.
● брашно - 2/3 ч.ч
● орехи - 1/3
● захар - ½ ч.ч

Начин на подготвяне

Разбивам яйцето в купа. Размеквам си маслото. Яйцето и захарта се разрушават със захарта с миксер. Към тях прибавям и размекналото масло. Пак разрушавам доста добре. Добавям две ванилии на прахуляк за мирис.Използвах елементарни дребни ванилии /български//.

Смилам си орехите с машинка за смилане на ядки. Добавям и тях. Обърквам доста добре. Добавям последователно и брашното и отново комплицирам. Накрая не е нужно да се бърка с миксер. Формата е /Zenker/ за лунички с сбор 42, подредени в прави редици 6 по 7.Пълним формата с лунички от сместа.

Пълненето става благодарение на лъжичка и заглаждаме, като гледаме да не остава отвън гнездата. Става бавничко, само че резултатът е доста прекрасен. Сместа е маслена, ароматна, жълта на цвят. Включваме си фурната на 160 градуса.След като се загрее фурната слагаме формата с цялостните лунички и печем за 7-8 мин. Изваждат се елементарно, откакто изстинат за 2-3 мин.

Поставяме ги в съд, като ги редим една след друга, да ни е красиво и поръсваме щедро с пудра захар. Хапваме откакто изстинат леко с хубаво горчиво кафе. На усет са типични немски маслени сладки, рецептата също е немска. Сместа е изцяло задоволителна за 42 бр.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР