Това не са първите атаки срещу данъчни. Имаше един период,

...
Това не са първите атаки срещу данъчни. Имаше един период,
Коментари Харесай

Тихомир Безлов си спомни за застреляните Шинка Манова и Татяна Стоянова! 10 показни убийства са станали за последните 5 години!

" Това не са първите офанзиви против данъчни. Имаше един интервал, в който имаше пребиване на данъчни. В началото на държавното управление на Симеон Сакскобургготски ". Това съобщи Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията, представен от bTV. Шинка Манова пък беше при започване на държавното управление на Станишев. Тогава средата беше доста друга. Тогава имахме месеци с по 3-4 обществени убийства”, добави той.

Все още няма арестувани за стрелбата против 43-годишния чиновник на Националната организация за приходите Иво Стаменов. Кой е причинителят и поръчителят на стрелбата към момента е мистерия за Министерство на вътрешните работи. Вчера Иво Стаменов беше показно прострелян в джипа си, до момента в който кара към работното си място.

Проверяват се хора, с които той е имал служебни контакти. Кариерата му стартира в столичната полиция, където, съгласно негови някогашни сътрудници, разследвал обири на коли, а по-късно и стопански закононарушения. Начело е на отдел " Фисков надзор " в приходната организация от 3 години.

Стрелецът ловко е употребявал тясна улица с доста паркирани в близост коли, само че без доста камери. Успял е да простреля Иво Стаменов с един патрон, най-вероятно с карабина. От Министерство на вътрешните работи към момента търсят видеозаписи от региона.

Водещата версия на проверяващите остава работата на Стаменов, обвързвана със случаи на контрабанда на гориво. Борбата за живота на 43-годишния мъж продължава.

През 2005 година в София беше убита шефката на " Последващ надзор " в Агенция " Митници " Шинка Манова. Тя беше атакувана на път за работа. Загина и водачът й. Задържани и осъдени няма. Стрелбата против него не е първото нападение против върховен държавен чиновник през последните години.

Преди две години, през 2015 година, 5 патрона сложиха завършек на живота на Татяна Стоянова – шеф на кабинета на кмета на Пазарджик. Тя беше убита пред дома си. Като претекст за покушението се сочат финансови ползи. Убиецът и поръчителите остават неразкрити.

Само за последните 5 години е имало над 10 показни убийства, чиито причинители също остават незнайни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР