Това не е типичната комедия. Дебелашките шеги (за щастие) са

...
Това не е типичната комедия. Дебелашките шеги (за щастие) са
Коментари Харесай

Дръж, Дженифър, убиеца!

Това не е типичната комедия. Дебелашките смешки (за щастие) са сведени до най-малко, а бурните смехове от закачките несъмнено ще бъдат необичайност за всеки фен на „ Убийствена тайнственост “ (Murder Mystery). Не е и типичният екшън – ставаме очевидци на едвам една гонка с автомобил, едно гонене, гарнирано с престрелки и тук-таме някое ликвидиране, оставено в множеството случаи обаче зад кадър.

Въпреки че премиерното заглавие на Netflix се дефинира като комедиен екшън, нито смехът, нито високият адреналин могат да ви приготвят за това, което ви чака на дребния екран. А то е – свежо мигане към криминалетата, излязло като че ли от страниците на Агата Кристи.

Това е разковничето, което заковава на комфортния диван у дома, а режисьорът Кайл Нюачек се възползва оптимално от това. Иначе казано, в случай че някой беше взел книгите на фамозната писателка и беше решил да се заиграе без особена рекламация и с нужното възприятие за комизъм с историите, резултатът щеше да бъде тъкмо „ Убийствена тайнственост “. Разбира се, безспорно в интерес на заглавието работи и звездният каст, в чийто гръбнак се трансформират Дженифър Анистън и Адам Сандлър.

И двамата са известни с комедийните си функции, само че – в случай че би трябвало да създадем съпоставяне, тук екранната Рейчъл от „ Приятели “ безусловно обира овациите. Нейната героиня - фризьорката Одри е отегчена от брачния си живот, само че все пак - все по този начин изпълнена с обич към мъжа си (Сандлър), мечтаещ за бъдеще като детектив, само че уви – към момента неуспешен.

За 15-ата годишнина от сватбата им той инсценира, че от дълго време е замислял пътешествието до Европа, което й дава обещание още след сватбата им като меден месец. Както постоянно се случва в комедиите, всичко се обърква още с качването на самолета и екскурзията се гарнира с голям брой убийства, вместо с романтика. Първият мъртъв пада на тузарска яхта, а от Одри и мъжът й Ник зависи да потвърдят невинността си пред френските управляващи.

Имаме разнородни заподозряни измежду героите. Сред тях попадат персонажи като рали играч, махараж (от санскрит значи крал), някогашен боен, телохранител, млада брачна половинка – златотърсачка и отлъчени от фамилията наследник и племенник. Продуцентите, измежду които са и самите Сандлър и Анистън, са си написали домашното за отличен – в редицата със заподозряни има азиатка, мексиканец, руснак, афроамериканец и европейци. А при положение, че някой се чуди по какъв начин една фризьорка може да разгадае сходно объркано ликвидиране – то дано изгледа „ Убийствена тайнственост “ и Дженифър Анистън ще отговори с акуратност на въпроса му.

Над 30 милиона души към този момент гледаха заглавието по Netflix и това напълно не е изненадващо. Освен потвърдил се във времето актьорски състав, лентата впечатлява с автентичен метод към разказваната история. Филмът несъмнено не дава екзистенциални отговори за житейските въпроси, само че все пак е развлекателен метод да прекараме уикенда си у дома в разгара на нормално не изключително мощния откъм кино заглавия летен сезон.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР