Това не е свързано с увеличаване на цената и други

...
Това не е свързано с увеличаване на цената и други
Коментари Харесай

Вдигат тройно гаранцията на рециклирани компютри и лаптопи

Това не е обвързвано с увеличение на цената и други условия за купувачите

В началото мощно подценявани, поради клишето „ втора ръка ”, последователно употребяваните компютри, импортирани от Западна Европа, стават все по-популярни измежду българските консуматори

Бързоразвиващият се бранш на рециклиран хардуер изненада с въвеждането на 36 месеца гаранция за актуализирани компютри и преносими компютри. Само допреди няколко години общоприетите гаранционни условия за актуализирани компютри бяха сред 3 и 6 месеца.

Причина за внезапната смяна е мощната конкуренция в този бранш, както и високата надеждност на предлаганата професионална техника. В началото мощно подценявани поради клишето „ втора ръка ”, последователно употребяваните компютри, импортирани от Западна Европа, стават все по-популярни измежду българските консуматори. Пионер с агресивното предложение за 36 месеца гаранция е електронният магазин Kozelat.com.

„ Първоначално ще предложим 20 модела компютри и преносими компютри с 36 месеца гаранция, с цел да проучваме по какъв начин това ще бъде признато от потребителите. Практически това не води до увеличение на цената, нито към различен ангажимент на клиентите ни. Целта е те да са спокойни за надеждността на техниката, която купуват от нас ”, изясни Галя Степанова, търговски шеф на Kozelat.

Тенденцията е към все по-голямо изместване на фокуса на потребителите от нова към реновирана техника, подчертаха от компанията. Една от главните аргументи за това е все по-малката разлика в компютърната мощност и по-предпочитаната използвана, само че маркова техника, пред новата, само че с неразбираем генезис, счита Свилен Желев, хардуерен специалист в Kozelat.
още по тематиката
Стартирането на сходна акция в навечерието на първия образователен ден не е инцидентно. Според Галя Степанова, изследванията, които магазинът е правил в предишното, демонстрират, че за родителите, които купуват преносими компютри и компютри за възпитаници е от сериозно значение надеждността и дългата гаранция.

Екипът на Kozelat.com чака мощен интерес към хардуера с 36 месеца гаранция – фактор, до неотдавна считан за минус на този вид техника.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР