Това не е прецедент за системата на здравеопазването, а всичко

...
Това не е прецедент за системата на здравеопазването, а всичко
Коментари Харесай

Неврохирург: Имаше истерия, пациентите бяха подплашени деца

Това не е казус за системата на опазването на здравето, а всичко това и медийното отразяване докара до по-трудно преодоляване на обстановката. Стегнато, ясно и тъкмо можеше да се премине през епидемията без тези катаклизми. Появи се нервност. Така дефинира развиването на ковид и битката с него в страната Емануил Найденов – неврохирург МБАЛ Св. Иван Рилски.
Пациентите бяха като подплашени деца, а страховете им се подклаждаха от неспециалисти, в това число и хора като мен. Ние трябваше да си седим на работните места и да си мълчим, а да оставим хората – експертите да приказват, безапелационен беше той.
" Оценката занапред ще я разберем. Матурата следва. "
По думите му обстановката е била по-скоро " общоприета като при всяка грипна зараза ". Грипът не е за подценяване. Това може да остане като обръщение в бъдеще. Има доста жертви от грипни епидемии, които могат да бъдат избавени, в случай че се съблюдаваха някои съществени условия. Както в този момент ще ни остане маската, акцентира една от позитивните поучения от пандемията медикът.
По думите му наклонността за ниска смъртност, която означаваме в борбата с ковид сега, ще се обърне. Ще забележим в доста скоро време острото й проявяване, счита неврохирургът. " За страдание другите болести които забавиха диагностика в този момент ще се проявят. Очаквам нараснала смъртност от други болести в този момент. Пациентите са се опитвали да стигнат до лекуване само че разнообразни случаи са ги спирали в провинцията. ", изясни той.
Все още се вършат проучвания за заболели от COVID-19 при постъпване, само че какво от това? Ако пробата е негативен, вие не сте болен. Ако дадете негативен тест, не значи, че не го носите безсимптомно. Просто той към този момент е измежду нас и би трябвало да живеем с него, изясни медикът и добави: Изводът е, че в действителност би трябвало да се видят рисковите контингенти, кои хора би трябвало да бъдат изолирани. Изолирането на същински действително болните хора дава резултат и при преодоляването на грипни епидемии, които също взимат жертви.
Сега COVID-19 ни напомня какъв брой значим е човешкият живот, останалите ни проблеми се оказаха дребни. Посланието би трябвало да е положително, смата доктор Найденов.
Очаквайте подробности
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР