Това не е първият път, когато великите умове на този

...
Това не е първият път, когато великите умове на този
Коментари Харесай

Защо Бил Гейтс призова всички да се откажат от телешкото при положение, че той го яде

Това не е първият път, когато великите мозъци на този свят упорстват да не се яде този или оня артикул. По етични, религиозни или екологични аргументи. Сега вниманието на международните медии е ориентирано към създателя на Microsoft . Това е по този начин, тъй като Бил Гейтс упорства, че премахването на месото е наложително. Той написа за това в книгата си „ Как да избегнем климатични бедствия “.

Всички би трябвало да са чували за световното изменение на климата. И най-внимателните го усетиха върху себе си. Температурните индикатори и количеството на преваляванията се трансформират безусловно за едно потомство. Но какво да направя по въпроса? Заслужава ли си да се притеснявате? Нека да разберем.

Бил Гейтс за това за какво не можете да ядете месо

„ Хората в богатите страни би трябвало да ядат само изкуствено месо, за да понижат излъчванията от животновъдни интервенции. “

Говорим за това месо, което толкоз обичаме в бургерите. За пържоли, салами, и рула и колбаси. Бил Гейтс акцентира, че първото нещо, което би трябвало да се направи, е да се спре производството на телешки продукти . Решението ще бъде да се заменят с месо от зеленчуково и синтетично произвеждане (в лаборатории).

Отначало може да звучи сякаш малко евентуално, в случай че не и невероятно. Но не бързайте да вършиме заключения! В първия раздел на книгата „ Решенията, които имаме, и пробивите, от които се нуждаем “, американският предприемач прави повече от пояснение за какво е належащо. Но предлага и решения.

Знаете ли, че лъвският дял от изменението на климата се дължи на отглеждането на животни? Особено поради кравите. Това се дължи на виталната активност на говедата. Това е по този начин, тъй като когато кравите смилат храната си, те отделят метан. Метанът е парников газ, който вреди на атмосферата и вследствие на това на растенията на планетата.

Поради увеличението на популацията на тези животни, както и спецификата на самото произвеждане, климатичното злополучие към този момент не наподобява далечно в бъдеще. Тук е рационално да зададем въпроса: какво ще кажете за отработените газове от колите? Дали кравите са проблем даже спрямо тях?

Ето какво споделят цифрите. По отношение на парниковия си капацитет метанът е 28 пъти по-голям от въглеродния диоксид, отделян от колите. Сега дано да разгледаме най-новите данни.

Според формалната статистика на KPC за 2020 година са създадени към 60 милиона тона говеждо месо. Основните производители са Съединени американски щати, Бразилия, Китай и Европейския съюз. Това количество месо може да запълни езерото Тивериада в североизточен Израел, известно като Галилейско море. И то едновременно. Ето за какво е толкоз значимо да се понижи производството и да се размени стандартното месо с растително и лабораторно отгледано месо.

Трудността се крие освен в стопански проект. Според създателя на Microsoft до момента преходът към артикул с друго качество е вероятен единствено за развитите страни. И постоянно има въпрос на усет.

„ Можете да свикнете с разликата във усета и учените ще я създадат още по-добра с времето “, споделя Бил Гейтс.

Той предвижда, че с повишаването на търсенето на растителни и изкуствени меса производителите ще обръщат повече внимание на това. Следните компании получават известност в този момент: Beyond Meat (набира известност на украинския и съветския пазар), Impossible Foods, Pivot Bio и Memphis Meats.

Климатът се трансформира от ден на ден и повече, а цените на говеждото месо продължават да порастват. Може би новото месо ще бъде решението на доста проблеми. И даже да помогне за превъзмогване на глада в страните от третия свят. Какво мислиш? Готови ли сте да се откажете от нормалните си ястия?

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР