Това не е първата среща между китайския президент Си Дзинпин

...
Това не е първата среща между китайския президент Си Дзинпин
Коментари Харесай

Китай иска да се противопостави на САЩ, според Милен Керемедчиев

Това не е първата среща сред китайския президент Си Дзинпин и съветския Владимир Путин. Между тях са извършени към този момент 30 срещи , това е закономерно съдействие. Това разяснява пред Нова телевизия специалистът по външна политика Милен Керемедчиев.

" Китай влиза като по-силен сътрудник сега, а Си Дзинпин желае да се покаже като миротворец, желае да е международният водач, който да се опълчи на Съединени американски щати ", е мнението на Керемедчиев. Дипломатът добави, че Китай не за първи път опитва да посредничи в тези връзки.
 Близо 5 часа Си и Путин приказваха импровизирано в Кремъл
Близо 5 часа Си и Путин приказваха импровизирано в Кремъл

Войната в Украйна и изборите в Русия бяха съществена тематика

Керемедчиев разяснява и проекта за прекъсване на военните дейности за Украйна- " войната да остане, там където е сега за Русия, не става дума за евакуиране на войските, което не е задоволително за Украйна ".

По думите му за Китай всичко е бизнес, а комерсиалните връзки с Русия са нарастнали с 30%, защото за страната се изнася с близо 70% по-евтино.

" Китай не желае наказания и ще продължава да работи дипломатически в тази посока. Страната се изправя против този еднополюсен модел на Съединени американски щати - сред тях е Русия, само че тя е по-малкият сътрудник сега. Може да поеме борбата със Съединени американски щати, а Русия с войната отстъпва от тази позиция ", счита Милен Керемедчиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР