Това не е първата размяна на язвителни реплики между 79-годишния

...
Това не е първата размяна на язвителни реплики между 79-годишния
Коментари Харесай

Джо Байдън разкритикува компанията Тесла

Това не е първата замяна на язвителни реплики сред 79-годишния президент, който си признава, че от време на време избухва, и 50-годишния милиардер, станал най-богатия човек в света и насочил вниманието си към политическите диспути в Съединени американски щати и Туитър.

 

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разкритикува компанията Тесла и направи параленост сред нея и компанията Форд, а след това пожела " доста шанс " на основния изпълнителен шеф, милиардера Илон Мъск в пътуването му до Луната. Всичко това пристигна след изявление на Мъск, в което той изрази запаси за положението на американската стопанска система, съобщи Ройтерс.

Мъск написа в имейл до управлението на Тесла, че " има доста неприятно чувство за положението на стопанската система " и съобщи, че ще се наложи редуциране на към 10 % от чиновниците.

Байдън съобщи, че казусът може да е в самата компания на Мъск. " Докато Илон Мъск приказва за това, Форд усилва внезапно своите вложения ", уточни Байдън. " Форд усилва вложенията си и конструира нови електрически автомобили ", добави той.

" Така че, нали знаете, доста шанс в пътуването до Луната ", означи саркастично Байдън.

Мъск отговори в Туитър с " Благодаря, господин Президент ", добавяйки линк към решението на НАСА да даде на компанията на Мъск " Спейс екс " контракт за градежа на галактически транспортен съд, който да води астронавти до Луната.

Електрическите коли заемат централно място в проекта на Байдън да трансформира Съединени американски щати във водеща индустриална мощ, да се конкурира с Китай и да избегне световно стопляне. Но той отделя повече внимание на детройтската компания, съперник на Мъск, отбелязва Ройтерс. От своя страна Мъск постоянно е отправял язвителни туитове към президента на Съединени американски щати, в които се оплаква, че не получава самопризнание за достиженията си.

Миналият месец Мъск съобщи, че няма повече да гласоподава за членове на Демократическата партия на Съединени американски щати, която съгласно него се е трансформирала в " партията на разделянето и омразата ". Освен това той съобщи, че ще възвърне достъпа на експрезидента Доналд Тръмп до Туитър, откакто получи надзорен пакет от акциите на компанията, съобщи Българска телеграфна агенция. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР