Това не е бил прозрачен процес, каза г-жа Клавенес, президент

...
Това не е бил прозрачен процес, каза г-жа Клавенес, президент
Коментари Харесай

Висшият футболен шеф разбива редиците - и казва, че ФИФА присъжда Световни първенства без прозрачност

" Това не е бил транспарантен развой ", сподели госпожа Клавенес, президент на норвежката футболна федерация, пред Sky News.

„ Трябва да чакаме положително ръководство “, добави тя. „ Имахме огромни, огромни, големи промени във ФИФА преди няколко години, които бяха положителни на хартия, само че би трябвало да бъдат приложени и не виждам по какъв начин се е случило това. “

Г-жа Клавенес също сподели, че е „ доста угрижен “, че ФИФА не приема задоволително съществено женския футбол, като се има поради, че семейството на Световната купа през 2027 година към момента не е доказано.

Изображение: Г-жа Клавенес е президент на норвежката футболна федерация

Цялостният развой наподобява спорен с трансформацията на вземането на решения в международния футбол, обещана от господин Инфантино след замяната на дискредитирания Сеп Блатер през 2016 година

211-те футболни народи трябваше да имат последната дума за семейството на Световното състезание - само че предишния месец затворените Съветът на ФИФА ненадейно изготви невиждан проект за съчетание на конкурентни предложения за шампионат през 2030 година в шест страни на три континента.

ФИФА „ не е трансформирала “ и решенията към момента им липсва бистрота, споделя някогашен шеф на ръководството

И те образуваха стеснен, удобен развой, който блокира по-голямата част от света от наддаване - проправяйки пътя за

„ Когато решенията се вземат в затворени стаи, това е противоположното на това, което промените ни обещаваха “, сподели госпожа Клавенес.

Решението пристигна, откакто господин Инфантино даде приоритет на пътуванията до Саудитска Арабия пред множеството други народи през последните три години - постоянно се срещаше с короната Принц Мохамед бин Салман и даже се появява в промоционален видеоклип на държавното управление, рекламиращ добродетелите на богатата на нефт нация.

Г-жа Клавенес сподели: „ Когато дадем власт... и пари, и въздействие на народи и домакини без да знаем, че ФИФА има задоволително обективност и отдалеченост на една ръка разстояние и няма спор на ползи в нея, тогава имаме проблем. Тогава въпросът би трябвало да бъде заложен. "

Тя се надява на бистрота по отношение на връзките на господин Инфантино със саудитците, като в същото време се концентрира върху процеса, а не върху самата страна.

Тя попита: „ Как вие [г-н Инфантино] работихте, с цел да запазите обективността на бизнеса и знаейки обстоятелството, че това е доста власт? Как властта е разграничена сред другите органи и лица, тъй че да не се получават спорове на ползи? "

Изображение: Президентът на FIFA Джани Инфантино на гала по Световното състезание по футбол през 2026 година Снимка: AP

FIFA не е изясни за какво разреши единствено на страни в Азия и Океания да аплайват за 2034 година, когато народи от Северна и Централна Америка трябваше да бъдат позволени според ротационната система в устава.

Бяха дадени единствено седмици за образуване на прекомерно огромна оферта предизвикателство за демократична нация като, която се нуждае от държавни съглашения.

ФИФА се опита да показа избора на домакините на Световното състезание през 2030 година и 2034 година като към момента в ход, с оценки на страните, които би трябвало да бъдат осъществени. < /p>

Но личните мнения на господин Инфантино в Instagram предходната седмица бяха признати като удостоверение, когато той сподели, че шампионатите през 2030 година и 2034 година са „ избрани да бъдат домакини “ от оповестените народи, без никакви ангажименти, споменаващи настоящ развой.

Ключова част от този развой би трябвало да бъдат оценките за правата на индивида, които FIFA не се е заела да разгласяват изцяло, когато е натисната от Sky News.

Съгласно разпоредбите на FIFA, проект за намаляване на рисковете би трябвало да бъде показан на обърнете внимание на законите против ЛГБТК+ и неналичието на равни права за дамите.

Но с към този момент подредените домакини смисъла на оценките на наддаването – основна промяна от началото на президентството на Инфантино – беше понижено.

Г-жа Клавенес сподели: „ Не знаем дали това е нарушаване на кодекс за държание или има основателни аргументи да го създадем. “

Прочетете повече:

Изображение: Г-н Инфантино е пътувал до Саудитска Арабия неведнъж през последните няколко години

Какво ще кажете за Световното състезание за дами?

ФИФА не е обяснила за какво семейството на Световното състезание за дами през 2027 година няма да бъде определен до идната година - с четирима противници.

„ Всички би трябвало да бъдат доста загрижени за тези алегорични сигнали, които изпращате, тъй като ние обезверено се нуждаем да имаме баланс, в който женската страна е вдигната най-малкото на същото равнище на самопризнание като при мъжете, " сподели госпожа Клавенес.

" И когато имате тези награди за три [мъжки] Световни шампионати и идващото не се присъжда за дами, може да е има заплаха хората да гледат на това като на несериозно. "

" FIFA е пионер в женския футбол "

FIFA не отговори незабавно на искане за коментар.

Цюрих- основаният директорски орган неотдавна настоя, че работи с „ най-високите етични и управнически стандарти “, като в същото време уточни, че Министерството на правораздаването на Съединени американски щати е готово да му присъди отплата след минали кавги с подкупи.

През 2018 година господин Инфантино в действителност управлява невиждано намерено гласоподаване за Световното състезание през 2026 година с комбинирания проект на Съединените щати-Канада-Мексико, който победи Мароко и гласовете на Конгреса на ФИФА бяха оповестени обществено.

Но ръководещият съвет от 37 членове реши да комбинирайте интереса от Испания, Португалия, Мароко, Аржентина, Парагвай и Уругвай, с цел да създадете голямо Световно състезание през 2030 година - без да поставяте проекта на конгреса на всяка футболна нация.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР