Това Народно събрание ще остане в историята с най-големите измами

...
Това Народно събрание ще остане в историята с най-големите измами
Коментари Харесай

Румен Петков: Това НС ще остане в историята с най-големите измами от ‘90-а насам

Това Народно заседание ще остане в историята с най-големите измами от ‘90-а година насам. Това разяснява пред медиите ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков. Той уточни серия от образци в удостоверение на това.

„ Първата машинация – притежател „ Демократична България “, е регион „ Чужбина “. Район „ Чужбина “ няма да има. Тук са излъгани всичките ни сънародници, които живеят зад граница и излязоха да гласоподават. Излъгани са и тези, които не гласоподаваха. Да кажеш, че има регион „ Чужбина “, без да има брой мандати в него, значи просто няма подобен регион. Лъже се скандално - със съзнанието, че това е неистина, че тя е гнусна, че се спекулира със устрема ма хората да имат идентификация на националното посланичество. Съвършено и умишлено се лъже. Втората неистина е импортираният план за нова Конституция. Ако този план бъде прегледан, ще установи, че в него има серия противоконституционни текстове.

Всички текстове, които засягат лустрацията, са противоконституционни. Лъжат ни, че ще сменяме Конституцията. Така няма по какъв начин да бъде заменена. Оставям встрани концепциите, които са вътре – противоестествени, противообществени, противоинституционни, като разделянето на Висшия правосъден съвет на две – съдийски и прокурорски. Става дума за откровени неистини и спекулации. Третата неистина е борбата с прокуратурата и издевателствата на основния прокурор. Това Народно заседание ще го изпратим в историята, само че ние ще си остане, със Специализирания съд и Специализираната прокуратура. Тези, които в този момент ни излъгаха, че ще трансформират нещата, ще ни лъжат още два месеца, че ще влязат в идващото Народно заседание, с цел да трансформират нещата. Те демонстрираха, че не желаят “.

Петков разяснява, че за късия си живот 45-ият парламент одобри рекордно доста противоконституционни текстове.

„ Отиващото си, отишлото си към този момент Народно заседание ще стане в историята с няколко неща. За единица време одобри поредност противоконституционни текстове. Единият е обвързван с налагането на мораториум върху назначенията. За страдание, това няма да стане ясно преди изборите. Когато бориш борисовщината по борисовски, някак си не е обичайно. Мисля, че би трябвало да разберем, че или желаеме да сме правовата европейска България, или сме изправени пред опасността в пъти да увеличим закононарушенията, институционализирано посредством Народното събрание. Този текст ще бъде разгласен за противоконституционен от Конституционният съд. Решението да бъдат викани на три месеца ръководителите на съдилища също е противоконституционно. Дали някой ще е нападна този текст в Конституционния съд, не знам, само че той е противоконституционен “.

Румен Петков още веднъж разяснява забележимата липса на цели в работата на Народното събрание.

„ Днес на тематиката „ 1 лев “ се отделиха 6 часа. Целият ден в Народното събрание има доста изчерпателни диспути. Всички си даваме сметка, че това не е въпросът, а това е техниката да бъдат бутнати сериозните въпроси встрани. На 5 април аз съм предложил първия законопроект да бъде изваждането на звеното за „ Защита на очевидеца “ от послушание на основния прокурор и връщането му в Министерството на правораздаването. По този метод основният прокурор и жителите щяха да схванат, че атмосферата е друга. Всичко, което това Народно заседание направи, е да обслужва Иван Гешев и този метод на държание на основния прокурор “.

По мотив състава на ЦИК Петков разяснява, че Борисов си е дръпнал тези протестиращи, ръководи ги ръчно до ден сегашен и в този момент си вкарва през тях хора в Централната изборна комисия.

„ Трябва да изразя едно разстройване от предложенията за Централна изборна комисия. Мутрите оферират госпожа Росица Матева, която на собствен ред се явява брачна половинка на господин Матей Матев, който е новият ръководител на УС на Фонда за гарантиране на влоговете в банките. Той е чадо на Борисов, Борисов го осъществя, а тук го осъществя Мая Манолова. Ако те имат пълнолетни деца, не знам за какво сме ги пропуснали и не сме ги създали претенденти за народни представители. Г-н Матев беше юрист на синдиците на КТБ. По този безочлив метод да се показва зависимостта на госпожа Манолова към господин Борисов - с изключение на признателност, че я избра за омбудсман, аз не виждам мотив “.

Пред медиите Петков заяви, че Политическа партия АБВ ще насочва предложение към президента Румен Радев и парламентарно показаните партии в Народното събрание за парещ одит на гласувалите с машини.

„ Идеята е 20 % от секциите да бъдат ръчно преброени, контролните разписки за машината за гласоподаване - пуснати в съответната уран и резултатът да бъде съпоставен с машинния протокол. За да може да е уверен жителят, че контролът върху гласуването е ефикасен. Нали разбирате, че другояче по този начин шумно прокламираното видеонаблюдение - непрекъснато наблюдаване, видеонаблюдение в секциите, при обезпечено единствено машинно гласоподаване няма доста огромна стойност. Видеонаблюдението постоянно е имало стойност, когато става дума преброяване на бюлетини и оформяне на протоколи “, сподели Петков и добави, че предлагането е с доста висока степен на гаранция при преброяването.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР