Това Народно събрание има едно мнозинство - хартиеното. Неслучайно всички

...
Това Народно събрание има едно мнозинство - хартиеното. Неслучайно всички
Коментари Харесай

Смилов: От две години няма стабилно управление, защото ГЕРБ не може да реши лидерския си проблем

" Това Народно заседание има едно болшинство - хартиеното. Неслучайно всички разпореждат очаквания на третия мандат, където това болшинство би могло да се осъществя. Да речем към " Български напредък ", и тогава Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и ГЕРБ биха могли да образуват някакво държавно управление ". 

Това съобщи в утринния блок на " Нова телевизия " доцент Даниел Смилов - експерт по относително конституционно право и програмен шеф на Центъра за демократични тактики. 

" Но фактът е, че когато това болшинство го има, то действа. Ако Политическа партия и Демократична България съумеят да предложат някакво държавно управление, аз съм склонен, че има смисъл в това, тъй като то ще подчертае някаква политическа опция. само че то постоянно ще бъде изложено на гласувания от това болшинство, което съществува и което се е утвърдило и се е потвърдило. Смисълът на Политическа партия и Демократична България е да подчертаят каква е алтернативата. Аз не мисля, че има някаква сериозна възможност тяхно държавно управление да бъде подкрепено. Ако приказваме теоретично дали ГЕРБ имаше някакъв късмет да опитат съществено да приказвам с Политическа партия и Демократична България, този диалог трябваше да е концентриран  върху правосъдна промяна, корупция. Но виждаме, че през цялата време ГЕРБ бягат от тази тематика. ГЕРБ разчитат, че след още едни избори на хората толкоз ще им бъде писнало от всякаква смяна, че ще се върне към тяхната нормализация ", сподели той.

" Ако ГЕРБ в действителност са узряли, че това в действителност се трансформира в спънка... Това е казусът в последните две години. Затова няма на процедура устойчиво ръководство, тъй като ГЕРБ не могат да решат лидерския си проблем ", счита Смилов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР