Това написа във Фейсбук водачът на листата на БСП за

...
Това написа във Фейсбук водачът на листата на БСП за
Коментари Харесай

Явор Божанков: И Петков, и Радев допуснаха грешка, за която бих критикувал всеки

Това написа във Facebook лидерът на листата на " Българска социалистическа партия за България " във Велико Търново Явор Божанков

Разглеждам Кирил Петков, с изключение на като съперник и като евентуален сътрудник. Та идващите редове са градивни. И той, и Радев позволиха неточност, за която бих подлагал на критика всеки.

12 години имахме един, който не признаваше ни Конституция, ни съд. Стигат. Нормата в Конституцията е императивна. Казусът може да го реши студент трети курс в юридически факултет.

На мястото на Петков бих споделил: „ Съжалявам, позволих неточност ". Още повече, че тази ще се заплаща - решенията му са атакуеми и ще имат правни последствия.

Обаче. Той реши да нападна съда, че губи суверенитета на България. Поиска някакви чувания, все едно е в реалити шоу. Това е неприятен знак.

Скандал имаше преди делото. Но Петков създаваше партия. За това се желае естрада. Позицията на министър я обезпечава. Петков я употребява. Президентът Радев отбрани това. Намеси се в интерес на съперник на Българска социалистическа партия по време на избори. При това погрешно.

В умозаключение. За поддръжниците на Кирил Петков Конституционният съд е със срутен престиж поради едно вярно решение. Утре ще сме в Народното събрание. Петков ще се обърне към същия съд. А той ще си е с все по този начин срината известност. Това съм го гледал пет години и не свършва добре.

Бих водил спор за смяна в Конституцията и разрешение на хората с двойно поданство да извършват избрани длъжности.

Но до тогава е добре, от позиция на честността, да се водим от Конституцията на република България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР