Това наказателно производство е много хубаво доказателство, че е много

...
Това наказателно производство е много хубаво доказателство, че е много
Коментари Харесай

Емануил Йорданов за шпионския скандал: Чудя се какво точно става

Това наказателно произвеждане е доста хубаво доказателство, че е доста хубаво да се съблюдават законите. А те не разрешават изнасяне на доказателства от досъдебното произвеждане. Не знам за какво не се трансформират законите. Това сподели в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия някогашният министър на вътрешните работи Емануил Йорданов във връзка оповестената през днешния ден от прокуратурата информация, че ръководителят на Национално придвижване "Русофили " Николай Малинов е упрекнат за шпионаж, а военачалник Леонид Решетников е със възбрана за влизане в България за 10 години, наложена от ДАНС.

Това, което излиза като информация, ме кара да се чудя какво тъкмо става, тъй като се приказва за информация, обвързвана с изборите. Това е обществена информация и не е належащо да търсиш шпиони, които да ти я дадат. Пране на пари през информация за изборни резултати не звучи разумно, акцентира Йорданов.

Има някаква ескалация в говоренето по оста русофили-русофоби, а другояче такова разделяне у нас има повече от 100 години. Не мисля, че нещо кой знае какво се е трансформирало, добави той.

Нормално е всяка една международна суперсила да желае да има своето въздействие във основните точки по света. В тази тенденция е доста значима ролята на българските политици – те би трябвало да бъдат самостоятелни хора, хора с позиция, а не да се чудят в каква посока да показват някакво лакейско държание. Компетентните органи би трябвало да си гледат работата, да работят уверено, без да имат боязън, че могат да обиден някоя суперсила. В последна сметка България има своите ползи и те би трябвало да се отстояват, уточни някогашният вътрешен министър.

По думите му въпросът може да навреди и на икономическите, и на политическите връзки сред България и Русия. Този случай има капацитет да провокира огромен дипломатически скандал. Съвсем умерено можеше наказателното произвеждане да се развива без думкане на тъпана и едвам когато има задоволително доказателства, да се изнася някаква информация, сподели още Емануил Йорданов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР