Това наистина може да се нарече женската болест на 21

...
Това наистина може да се нарече женската болест на 21
Коментари Харесай

Болестта на новото време – сами жени без деца и любов

Това в действителност може да се назова женската болест на 21 век. Болест, която безпощадно покосява все по-често нежния пол в развития свят, само че освен там. Дори в страна като нашата явлението самотна жена без семейство и деца се следи все по-често. Заразата пълзи и визира дамите без оглед на осанка, благосъстояние и добродетели. Но за какво? Какво би предиздвикало една жена да се откаже от най-женската задача в своя живот? Кариера ли преследва, да си поживее ли желае, в мъжете ли е казуса? Никой към момента не може да каже. Причината несъмнено не е една, може би става въпрос за композиция от фактори и закономерности.

Днес обаче ще ви разкажем за една страна, където явлението е придобило големи и заплашителни мащаби – Южна Корея. В богатата азиатска страна дамите избират да нямат деца, да не се женят, и въобще да нямат връзки с мъже. Това от известно време е страната с най-ниска раждаемост и ситуацията е толкоз съществено, че в случай че нещо не се промени, популацията внезапно ще намалее.

„ Нямам никакви проекти за деца, въобще, не желая да претърпявам физическата болежка от раждането, пък и това ще спъне кариерата ми. “ Това са нормално мненията, които ще чуете от 24-25-годишните южнокорейки.

Те в действителност са положили доста старания, с цел да вървят напред в кариерата в извънредно компетитивната икономическа среда на Южна Корея. Но въпреки всичко...Твърдят, че вместо да са част от семейство, желаят да са самостоятелни и да преследват фантазиите си.

Нещата дотам са се объркали и дамите, решили да раждат, са толкоз малко, че там си имат закони, които да противодействат на дискриминирането против бъдещи майки, въпреки и те да не се съблюдават съгласно синдикатите.

Например една жена, която е забременяла, би трябвало да се сблъска с отношение от вида „ След като имаш дете, то ще бъде твой приоритет, а не компанията. Смяташ ли, че можеш към момента да работиш? “. Изобщо южнокорейките би трябвало да са доста деликатни, когато зачеват. Трябва допустимо най-късно да уведомят работодателя си за тази другояче хубава вест, тъй като в противоположен случай рискуват той по всевъзможен метод да се опита да ги принуди да изоставен.

Трябва да се означи, че културата на усилена работа с дълго работно време и безспорна отдаденост на специалността е в основата на забележителната промяна на страната през последните 50 години – тя сега е една от водещите стопански системи в света. За това доста са съдействали и дамите като работна мощ. Затова може би през днешния ден те избират да нямат деца. Защото с толкоз доста работа и стрес няма по какъв начин да се оправят. Пък и по неписани закони там грижата за децата пада напълно на плещите на дамите.

Не единствено в това се крият обаче аргументите южнокорейките да не желаят никакви връзки и мъже. Голям проблем е въпросът с домашното принуждение. Според неотдавнашен отчет 80 % от мъжете признават, че са посягали на своите сътрудници. Според доста дами мъжете гледат на тях като на плебеи.

Друг фактор, който кара хората да се отхвърлят от деца и семейство, е цената, която би трябвало да платят – в действителност излиза доста скъпо да имаш семейство.
Цялата тази действителност основава общественото събитие, наречено поколението Сампо – Сампо значи да се откажеш от три неща - връзки, брак и деца. А възрастните южнокорейци, несъмнено, не одобряват тази действителност и страдат. Често можеш да срещнеш възрастни дами с три деца, само че нито едно внуче...Тъжна действителност.../woman.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР