Това наистина го има - бебета, които са заченати и

...
Това наистина го има - бебета, които са заченати и
Коментари Харесай

1000 евро струва бебе от нигерийските фабрики за деца“

Това в действителност го има - бебета, които са заченати и родени единствено с цел да бъдат продадени. А майките им по предписание са жертва на незаконните картели, които владеят този тип бизнес в Нигерия. споделя:

Тези бебета са заченати и родени, с цел да бъдат продадени. Майките им, в множеството случаи млади дами и девойки, биват държани наложително в така наречен " заводи за бебета " . Неотдавна силите за сигурност в най-големия нигерийски град Лагос разкриха единствено за една седмица два такива дома. И в двата случая съумяха да освободят голям брой млади дами и девойки, немалка част от които малолетни - и в напреднала бременност. Те били държани принудително в продължение на седмици, дори месеци. Една от най-младите е 13-годишната Джой Джонатан: " Една жена ми сподели, че ще остана при сестра ѝ, с цел да работя при нея. Попитах - това ли е мястото? А жената отвърна: който пристигна тук, не го пускат повече ".

Някои от девойките и младите дами описват, че са били изнасилени, с цел да забременеят. Други пък са били примамени към този момент бременни в така наречен " заводи за бебета ", и то все по една и съща скица - с лъжливи обещания. Например, че ще получат работа като домашни помощнички. След което бивали отвличани, изнасилвани, с цел да забременеят, а децата им - продавани. В някои случаи полицията била алармирана от бдителни съседи.

Дестини Чема, която дружно с други девойки съумяла да избяга от една такава " фабрика ", споделя: " Тя се обади на някого, неподозирайки, че я слушам. Попита какъв брой биха платили за момченце...Тогава ми светна: значи по тази причина съм тук. Казах ѝ, че в никакъв случай няма да направя сходно нещо. Започнах да дебна за комфортен миг и го открих, когато един път вратата беше оставена отворена. "
 Нигерия деца iStock/Getty Images-->
По данни на управляващите, децата се продавали за до 1000 евро , като момченцата коствали по-скъпо от момиченцата. А купувачите - бездетни двойки от Африка, само че също по този начин и от САЩ и Европа. Някои от децата били експлоатирани и като работна ръка, налагало им се да проституират, има и сведения за осъществени ритуални убийства.

Властите не могат да се оправят

В Нигерия е позорно да нямаш деца, от една страна. От друга обаче законното осиновяване или изкуственото оплождане се считат за срамни и съставляват публично табу. Т.нар. " заводи за бебета " не са необичайност, а специалистите приказват за задълбочаващ се проблем - най-много в югоизточната част на страната. Властите са обезпокоени и приканват жителите да бъдат доста деликатни и бдителни. 

Момичетата са доста лесна плячка за тези картели. Нежеланите извънбрачни бременности не се толерират от обществото, абортите са неразрешени. Именно това насочва голям брой обезверени дами към тези, които сякаш им оферират работа и покрив. Особено за бедните дами и девойки това постоянно са примамки, на които те се хващат " непринудено ", принудени от потребността.

Нигерия е най-големият производител на нефт в Африка, което не пречи в страната да има доста небогати хора. По-голямата част от 190-милионното население живее с по-малко от две евро дневно. Наред с опиатите и финансовите измами, търговията с хора е една от най-разпространените незаконни действия. А властите по този начин и не успяват да се оправят с нея.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР