Това, на което станахме свидетели през последните часове – барикадирането

...
Това, на което станахме свидетели през последните часове – барикадирането
Коментари Харесай

Ананиев за протеста на сестрите: Това е директна провокация срещу държавността

Това, на което станахме очевидци през последните часове – барикадирането в Народното събрание, е директна провокация против държавността.

Това сподели здравният министър в отговор на митинга на медицинските сестри, които отхвърлиха да излязат от постройката на някогашния Партиен дом, до момента в който не обсъдят настояванията им за по-добри условия на труд.
Протестиращи сестри към момента са барикадирани в някогашния Партиен дом От НСО са безапелационни, че принуждение над тях не е имало
„ Никога аз, министър председателят и държавното управление не сме отказвали разговор. Последната ми среща с протестиращите беше единствено преди 9 дни – тогава за следващ път чух нови претенции – за предпазена специалност, за борса на медицинските сестри, да бъдат извадени единствено сестрите от комерсиалната активност на лечебните заведения, да минат в първа категория труд и ред други. С всяка последваща среща те слагат нови претенции – кое от кое по-неизпълнимо “, разяснява Кирил Ананиев пред публицисти.
Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков
По думите на отрасловия министър, в случай че държавното управление подходи популистки и каже „ да “ на настояванията им – това ще е злополука за здравната система. Той уточни, че няма по какъв начин страната да фиксира 1220 лева чиста стартова заплата на здравна сестра.
НСО за проблема с барикадиралите се сестри: Наши чиновници предотвратиха нелепа покруса (ВИДЕО) От службата приложиха и фрагменти от любителско видео по какъв начин извеждат дамите от перваза на прозореца
„ По-малко ли са учили, по-малко нужни ли са на обществото ни инженерите, строителите и какъв брой още специалности? Ами в случай че на следващия ден лекарите изискат 4 минимални работни заплати, а професорите по медицина – 6 минимални? Какво се получава? Получава се цялостен безпорядък “, разяснява здравният министър.

По отношение на настояването лечебните заведения да не бъдат търговски сдружения Ананиев съобщи, че в случай че това бъде признато, ресурсът няма да е задоволителен за всички.
Разделение в бяло: БЛС се възмути от протестиращите в някогашния Партиен дом медицински сестри Съсловната лекарска организация дефинира дейностите им като рекет
„ Като резултат – качеството на здравната помощ ще се утежни и тогава, с съображение, всички ще бъдат недоволни, по-недоволни от в този момент. Няма по какъв начин да се разпределят пари на калпак “, сподели още Кирил Ананиев.

Той беше безапелационен, че е извършил всички претенции, които са реалистични и не слагат здравната система на страната в риск. Министърът съобщи, че оттук насетне здравното ведомство ще води диалози само с законно приетите организации.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР