Това, на което сме свидетели в момента, е привеждане в

...
Това, на което сме свидетели в момента, е привеждане в
Коментари Харесай

Застрашен ли е Балкански поток от американски санкции?

Това, на което сме очевидци сега, е привеждане в сходство на един специфичен закон за противопоставяне против страни, персони, държавни управления и компании, които организират политика, която е в несъгласие с ползите на Америка. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия енергийният специалист проф. Атанас Тасев. Той разяснява има ли риск за реализирането на енергийните планове, значими за България, поради желанието на Съединени американски щати да наложи наказания на всички страни, които се свързват с двата плана " Балкански поток " и газовата връзка с Гърция.

" Аз видях и оригинала, и превода на оригинала, и офанзивата е против " Турски поток ", а не против " Балкански поток ". Основната офанзива е против " Северен поток 2 ", тъй като разликата сред " Северен поток 2 " и " Балкански поток " е голяма. Има една друга основна дума в това, което излиза в пресата като мнение на американското държавно управление, приказва се за съветски тръби ", сподели проф. Тасев и акцентира, че в България няма " Турски поток ", няма съветски тръби.

" Ние изпълняваме газов хъб " Балкан ". Основната задача е да осъществим един европейски проект за цялостна междусистемна съгласуваност ", сподели проф. Тасев.

По думите му борбата във връзка с " Северен поток 2 " ще бъде доста сериозна. " Оставете, че е пагубна загубата и ние сме похарчили доста пари, които не можем да върнем. Ние просто изчезваме от газовата карта . Знаете, че от 1-ви януари в действителност ние се лишихме от 14 милиарда куб. м на годишна база от пренос за Турция. Това са към 100 млн. $ годишно ", продължи проф. Тасев.

Според него, България се вписва в концепцията на така наречен " Зелена договорка ".  " Защото газът е временен енергиен източник и към 50-та година той ще изчезне и на негово място ще пристигна водородът, а той също се движи по тръби, тъй че ние стратегически сме си създали инвестицията и се свързваме с всички наши прилежащи страни, даже за Сърбия ще има два интерконектора ", аргументира се проф. Тасев. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР