Това може да стане факт още тази година или в

...
Това може да стане факт още тази година или в
Коментари Харесай

Huawei се вижда като №1 доставчик на смартфони

Това може да стане факт още тази година или при започване на идната

Дори и без американския пазар ние ще бъдем номер едно в света, съобщи Ричард Ю, началник на потребителското поделение на Huawei (снимка: Huawei)

Китайската компания Huawei Technologies съобщи, че може би ще се окаже най-успешният в света продавач на смарт телефони за 2019 година. Основание за това са рекордните продажби на компанията през предходната година, отбелязва Ройтерс.

Смелата прогноза контрастира с тази на пазарния водач Samsung и други съперници като Apple, които маркираха намаляване на продажбите в Китай – най-големия пазар за смарт телефони, където търсенето от дълго време се забавя и където икономическият напредък бележи най-ниските си темпове от близо три десетилетия насам.
още по тематиката
Прогнозата е на инат и на ограниченията на Съединени американски щати и други страни, които упрекнаха Huawei в евентуален шпионаж и започнаха да лимитират достъпа на компанията до своите пазари. Huawei, от своя страна, съобщи, че сходни изказвания са неоснователни.

„ Нашите клиенти ни имат доверие ”, сподели Ричард Ю, началник на потребителското поделение на Huawei, на конференция за новите артикули в Пекин. „ Единствено политиците се пробват да оказват напън върху нас ”.

Производителят заяви за 50% скок в приходите от потребителски артикули до над 52 милиарда $. Фирмата ще се опита да резервира положителната си позиция с стартирането през идващия месец на сгъваем смарт телефон, задвижван от новото, пето потомство (5G) чипсет.

„ Дори и без американския пазар ние ще бъдем номер едно в света ”, сподели Ю, базирайки се на смартфон-поделението на Huawei. Миналата годна то е доставило 208 милиона телефона. „ Вярвам, [че това ще е факт] най-рано тази година и най-късно идната година “.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР