Това може да прозвучи като научна фантастика, но след няколко

...
Това може да прозвучи като научна фантастика, но след няколко
Коментари Харесай

Протеини скоро ще може да се набавят от микроби от вулканични изригвания

Това може да прозвучи като научна фантастика, само че след няколко години на фамилната софра евентуално ще се появят стек, основан от принтер, и други протеинови храни, създадени от въздух, метан или микроби от вулканични изригвания, съобщи Ройтерс.

След бързия триумф на производителите на месни артикули на растителна основа "Бийонд мийт " и "Импосибъл фуудс ", секторът на протеиновите други възможности на месото се разраства.

Разработваното ново потомство артикули смесва авангардни технологии с продължителни процеси на ферментация, с цел да трансформира нездравословни детайли в съществени хранителни съставки за да се понижи огромният въглероден отпечатък на земеделието. Според данни на Организация на обединените нации, земеделието, лесовъдството и други действия на сушата са отговорни за 23 % от дължащите се на човешката активност парникови излъчвания от 2007 година до 2016 година Животновъдството е отговорно за към 14,5 % от световните парникови излъчвания, демонстрират данни на Организацията по издръжка и земеделие на Организация на обединените нации (FAO).

Финландската компания "Солар фуудс " работи над основаването на ядивен протеинов прахуляк, наименуван "Солейн ", употребявайки вода, въздух и възобновима електрическа енергия като прийом за обособяване на производството на храни от земеделието. "Избягваме изсичането на гори за превръщането им в аграрни земи, потреблението на пестициди и торове, които усилват парниковите излъчвания - съобщи изпълнителният шеф на компанията Паси Вайника. - "Солейн " се създава посредством слагане на микроби в течност и храненето им с мехурчета водород и въглероден диоксид. Става въпрос за развой, подобен с производството на бира или вино, само че без зърнени култури и грозде. " След като се сгъсти, течността се изпарява и остава тънък прахуляк с към 65-процентно наличие на протеини и с аромат на пшенично брашно.

"Има огромно безпокойствие по отношение на климата - означи Вайника. - Хората търсят решения и са радостни, когато виждат компании като нашата, а това е окуражаващо. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР