Това може да е началото на края на ерата произведено

...
Това може да е началото на края на ерата произведено
Коментари Харесай

Борсовите инвеститори са изтеглили 2.9 млрд. долара от Китай

Това може да е началото на края на " ерата създадено в Китай ".

© China Newsphoto Инвеститори са изтеглили през последния месец 2.9 милиарда $, вложени в акции на китайския фондов пазар. Причина за отлива са опасенията за икономическия напредък на страната и следствията от комерсиалната война със Съединени американски щати, написа Financial Times.

Отливът на вложители

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Отливът на вложители от Китай стартира през 2017 година, когато е бил и най-значителен. От началото на годината до в този момент, съгласно организацията EPFR Global data, от Китай са напуснали финансови вложения на обща стойност 5.9 милиарда $.

Това се дължи главно на страха от бъдещето на комерсиалните връзки сред двете най-големи международни стопански системи. Растежът на китайското промишлено произвеждане се забави до най-ниските темпове от 17 години насам, сочат оповестените през юли данни на Китайското национално статистическо бюро.

По-рано този месец американският президент Доналд Тръмп разгласи нови мита от 10% върху китайския импорт на стойност 300 милиарда $. Очакваше се те да влязат в действие през септември, преди част от тях да бъдат отсрочени. Обратът в решението на Тръмп се случи в средата на месеца.

Реакциите

" Отливът на вложенията от китайски акции несъмнено се вижда ", споделя Дейв Чапман от Legal & General Investment Management America. " Обезценяването на валутата, контролът върху капитала, резултатите върху рентабилността на китайските компании - тези неща са взаимно свързани и могат да бъдат същински рискови. "

През 2016 година огромни компании като Nike и Lululemon Athletica напуснаха Китай и се насочиха към Виетнам. Те бяха последвани от други огромни мултинационални компании, заради утежняването на изискванията за произвеждане в страната. Работната ръка стана по-скъпа и се усили несигурността от комерсиалната война със Съединени американски щати, а фирмите в това време се стремят да диверсифицират производството си.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР