Това мнозинство в момента в НС е в полуразпаднало се

...
Това мнозинство в момента в НС е в полуразпаднало се
Коментари Харесай

Депутат от ДПС: Мнозинството в НС е в полуразпад, може да бъде пробито във всеки момент

Това болшинство сега в Народно събрание е в полуразпаднало се състояние, едно динамично аритметично болшинство, което може да бъде пробито във всеки един миг, това не дава мощ на нито едно държавно управление. Това съобщи в "Денят онлайн с Наделина Анева " доктор Нигяр Джафер от Движение за права и свободи, зам.-председател на Народното събрание.

"Кризите в опазването на здравето са перманентни, само че двете рецесии, с които се сблъскахме челно, са показателни за отвод от промени. Разбира се, че може да се стигне до парламентарна рецесия, сподели го ръководителят Карадайъ в декларацията си пред Народно събрание. Нещо, за което ние предизвестяваме от дълго време - едно аритметично болшинство на правилото "дайте да управляваме ", сподели доктор Джафер.

"Това е дълбокият проблем, а не дали един министър си е отишъл. Но в края на краищата правилни са политиките, консенсусът. ГЕРБ търсят консенсус единствено когато са натикани в ъгъла, когато са в затруднено състояние, той е единствено за пред публиката ", продължи тя.

На въпрос дали е допустимо при този избор на съмнение държавното управление да падне, доктор Нигяр Джафер отговори: "Всичко е допустимо ".

"Въпреки всичко към този момент виждаме едно друго болшинство - "Воля " през вчерашния ден съобщи, че ще напусне залата (при гласуването за новия министър Емил Димитров), което си беше жест към ГЕРБ и ръководещите. Интересно е какво ще бъде държанието им при вота на съмнение, само че ето - това не е ценностно болшинство. Тогава какви промени очаквате от такова болшинство, а рецесията е доста сериозна в обособени браншове, тя е видна ", безапелационна е депутатката.

"В момента освен бранш опазване на здравето е слаб бранш на премиера Борисов, тъй като това, което става във водоснабдяването, е голяма рецесия. Всяка страна с визия в секторните политики трябваше да предприеме дейности.

Но в случай че отричаш отричаш съществуването на проблемите, в случай че се плашиш от промени и стъпки, които са от време на време непопулярни, ще тръгнеш към промяна с този или оня, само че няма да се реши нито един систематичен проблем ", акцентира доктор Джафер.

Запитана дали фрапантният арест на Нено Димов има отрезвяващ резултат върху системата или я "гипсира ", тя позволи "много евентуално това да е резултатът ". Но още веднъж натърти:

"Пак дублирам - казусът не е в личностите, а в ръководството, в модела, няма визия и накъде да върви страната. Когато нямаш посока и цел, се случва това което става. И в обучение, и в екологичния бранш - ние (ДПС) неведнъж сме казвали, че сме срещу този модел ".

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР