Това мнозинство е изчерпано. Искаме разпускане на парламента и предсрочни

...
Това мнозинство е изчерпано. Искаме разпускане на парламента и предсрочни
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Искаме разпускане на парламента и предсрочни избори

Това болшинство е изчерпано. Искаме разформироване на Народното събрание и предварителни избори. Това съобщи от парламентарната естрада водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.


Нинова прочете обичайната за всяка нова парламентарна сесия декларация от името на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия лява България “, в които очерта главните ѝ политически цели.

В изявлението си водачът на левицата акцентира, че тази сесия стартира с едно съществено публично напрежение, с рецесия в държавното управление и неустойчивост в ръководещото болшинство.
Корнелия Нинова, ръководител на Българска социалистическа партия: В последния месец се случиха две събития и една покруса, които споделят всичко. Не единствено са съответните месеци и седмици, само че и за последните 29 години. Срина се Търговския указател, блокира целият стопански живот в страната, а държавните институции бяха безусловно безпомощни да реагират на това. 250 000 души, които страната е задължила да се застраховат с „ гражданска отговорност “, бяха излъгани от осигурител, който държавното управление е лицензирал. Държавата остана безучастна към тази покруса. Трето – 17 души починаха почтени, поради корупция и обири, които към този момент убиват физически.
Според нея тази покруса е основала огромна напрежение, на чийто декор е пристигнала и информацията, че задграничните вложения в страната са се сринали 10 пъти.

Нинова напомни още, че на 1 октомври се чака и ново нарастване на цената на газа, което се чака да повлияе на цената на огромна част от стоките. Лидерът на Българска социалистическа партия разгласи, че към този момент единствено 20 депутати от парламентарната група ще стоят в пленарната зала, а останалите непрестанно ще обикалят измежду гласоподавателите си, с цел да чуят техните претенции.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР