Това мнение изрази в ефира на Bulgaria ON AIR народният

...
Това мнение изрази в ефира на Bulgaria ON AIR народният
Коментари Харесай

Владислав Панев: България няма нужда от нови ядрени мощности

Това мнение изрази в ефира на Bulgaria ON AIR националният представител от „ Демократична България “ Владислав Панев.

Той посочи, че има поръчки в Плана за възобновяване, че ще бъдат конфигурирани акумулатори, които ще разрешат балансиране на пазара на сила, а това нови нуклеарни мощности не могат да го реализиран.

„ Бъдещето на „ Марица Изток “ като индустриалното сърце на България е доста огромно. Едното е заводът за акумулатори, който се разисква да бъде издигнат. Там може да се влага във водород, защото я има далекопроводната мрежа. Много е стратегическо ситуацията. Ако си изиграем картите добре, „ Марица Изток “ може да просперира доста повече в сравнение с до момента “, разяснява Панев.

Народният представител счита, че е по-важно Планът за възобновяване да бъде оптимално ефикасен, а не по кое време ще дойдат парите.

„ В България сме се нагледали на асимилиране на пари без никаква успеваемост, а дори и във щета на стопанската система. Коалиционните сътрудници сме осведомени със наличието на Плана за възобновяване. Големите вести са две - батериите за 6 гигавата, а другото е вложенията в ЖП превоза. Аз доста адмирирам тази инвестиция, тъй като съм огромен последовател на развиването на ЖП превоза в България “, заяви още Панев.

„ Надявам се до края на февруари или до началото на март мораториумът да падне. Възможно е цената на тока да не нарастне изобщо. Това ще покажат плановете на КЕВР. Цената на газа пада поради по-малкия риск от война. Другото е поради топлото време, защото се понижава потреблението. Големият риск за България при война е хранилището в Чирен, което е на 22% от потенциала си “, посочи той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР