Това масло печели популярност през последните години! Маслото Гхи е

...
Това масло печели популярност през последните години! Маслото Гхи е
Коментари Харесай

Гхи - магическото масло, което възстановява ставите, зрението и имунитета

Това масло печели известност през последните години! Маслото Гхи е специфичен неповторим клас масло. Когато маслото се вари, твърдите млечни частици се карамелизират и отстраняват.

Гхи е съсредоточен излишък от чиста лой.

То има отличен усет и не съдържа следи от млечни протеини, захари и вода.

То е един от най-високите източници на маслената киселина и е изпълнено с витамини и мастни киселини, както ненаситени, по този начин и наситени. Също по този начин има омега 3 и 9.

И това е забавно - Солта като козметично средство - още по тематиката четете на най-хубавия здравен уебсайт zdrave.to

Подобно на всички масла, това масло също би трябвало да се употребява умерено - не повече от 3 или 4 супени лъжици дневно. Твърде доста масло може да докара до отрицателни последствия.

Предлагаме ви да научите за лечебните свойства на разтопеното масло:

1. Силни кости
Това масло е една от дребното храни, които са богати на витамин К, изключително на витамин К2. Витамин К2 е нужен, с цел да помогне на тялото да употребява минерали, в това число калций.
В реалност, този мощен витамин построява костите по-ефективно от калций. Поддържането на подобаващото равнище също може да защищити от раздробяване на зъбите. Друга функционалност на разтопеното масло е да поддържа смазването на ставите и съединителната тъкан, като усилва гъвкавостта.

2. Засилена имунна система
Гхи маслото е богато на витамин А, което оказва помощ да се отстранен свободните радикали в тялото. Витамин А е виновен и за поддържането на действието на имунната система. Това не е всичко! Витамин А е мощен антиоксидант, който може да помогне за попречване на някои типове рак, изключително улцерозен колит, който другояче би могъл да докара до рак на дебелото черво.

3. Повишава равнището на сила
Тъй като специалистите предлагат на спортистите да употребяват Гхи като непрекъснат източник на сила, може би би трябвало да следваме същите препоръки. Мастните киселини на това масло се обработват бързо от черния дроб и се изгарят като сила. В допълнение към увеличението на метаболизма и енергийните равнища, това масло оказва помощ при усвояването на мазнините от мастноразтворими витамини като А, D, Е и К, които усилват издръжливостта.

4. Антиоксидантно деяние
По време на преправка, маслото може да издържи на по-високи температури спрямо кокосово масло, или зехтин. Това значи, че когато температурата се увеличи до точката на шупване, то няма да се разпадне на свободни радикали. Тези свободни радикали са нестабилни молекули, които основават дисбаланс в тялото и са причина за прибързано стареене и рак. Ето за какво, когато консумирате разтопено масло, рискът от увреждане на тялото от свободни радикали е извънредно невисок.

5. Подобрява храносмилателната система
Проучванията демонстрират, че хората с храносмилателни проблеми, не създават олеинова киселина. Тъй като положителното храносмилане е ключът към положителното здраве, значимо е да включите храни, богати на маслена киселина във вашата диета, с цел да подпомогнете храносмилането. Тази киселина подхранва клетките в червата, понижава приключването на неразградени хранителни частици и оказва помощ при възобновяване на стената на лигавицата.

6. Намалява възпалението
Олеиновата киселина е една от главните мастни киселини, с които тялото би трябвало да се бори с възпалението, изключително в стомашно-чревния тракт. Пациентите, страдащи от улцерозен колит, болест на Крон, или други възпалителни чревни болести, би трябвало да включват масло Гхи в диетата си. И съгласно Аюрведа това масло има резултат върху ставите и може да помогне за облекчение на възпалението, смазване на ставите и унищожаване на сковаността на артритните стави.

7. Подобрява здравето на очите
Витамин А има способността да усъвършенства здравето на очите и да защищава от разнообразни проблеми, свързани със здравето на очите. Този мощен антиоксидант спомага за елиминирането и неутрализирането на свободните радикали, които нападат макулната клетка. Това на собствен ред понижава риска от недъгавост на макулата и развиване на катаракта. Мастната киселина в маслото усилва наличието на този значим витамин в организма, както и други хранителни субстанции.

8. Здрава кожа
Естествените свойства на маслото от Гхи ще оказват помощ за поддържане на хидратирането на кожата за дълъг интервал от време. Сухата кожа форсира преждевременното стареене, в това число бръчки, фини линии и увиснала кожа.

Ето по какъв начин да приложите маслото Гхи:
Загрейте малко количество масло, до момента в който доближи температура, която можете да понасяте. След това ползва върху чистата кожа и леко масажирайте за пет минути.

Изчакайте 10 минути, по-късно изплакнете с топла вода. Повторете тази процедура всекидневно за блестяща кожа. За да се излекуват напуканите устни, нанесете тъничък пласт масло и оставете за една нощ.

Можете да съхранявате Гхи маслото за дълго време, и то ще остане свежо. След като твърдите субстанции от млякото бъдат отстранени от маслото по време на преработката, то става безвредно за консумация от хора, които не понасят лактозата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР