Това лято в няколко държави се въвеждат нови забрани и

...
Това лято в няколко държави се въвеждат нови забрани и
Коментари Харесай

На прага на летните отпуски: Какво трябва да знаем за правилата в другите страни

Това лято в няколко страни се вкарват нови забрани и ограничавания



На прага на летните отпуски се появиха и нови ограничавания за туристите по света. На остров Капри от 1 май е неразрешено потреблението на пластмасови съдове за еднократна приложимост, с цел да се спре замърсяването от туристите.

Снимка: btvnovinite.bg Глобата за нарушителите е 500 евро.  Снимка: btvnovinite.bg

Ако решите да се движите по пешеходните зони и тротоарите с електрически скутери в Париж, също ще бъдете санкционирани минимум със 135 евро.

Санкцията влиза в действие от септември.

Снимка: btvnovinite.bg

В италианския народен парк „ Чинкуе Терре ” пасажерите от круизните лайнери няма да могат да слизат на сушата с джапанки или сандали.

Глобата е 50 евро. Туристите с несъответствуващи обувки постоянно „ засядат ” в планините. Пътувайки до Екваториална Гвинея с група туристи, Димитър Попов се оказва в сложна обстановка поради възбрана за снимане на постройка. В момента, в който подвига фотоапарата, с цел да снима, незабавно към него се насочва въоръжена защита.

За сходно провинение може да се наложи фотосите да бъдат изтрити, даже фотоапаратът да бъде развален.

В Сингапур пък туристите могат да бъдат санкционирани за хвърлен на улицата фас или дъвка: „ Полиция на всички места и камери – без значение, че полицията не е униформена, не може да я видиш, само че тя съществува ”, споделя Димитър Попов.

В някои от мюсюлманските страни може да имате проблеми, в случай че объркате местата в рейса или метрото, тъй като мъжете и дамите пътуват в обособени секции.

В Мадагаскар, в случай че докоснете носа си, няма да гледат добре на вас, защото това се счита за неприятна прокоба.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР