“Това лято реших, че ще съм като слон на плажа

...
“Това лято реших, че ще съм като слон на плажа
Коментари Харесай

Това лято ще съм слон на плажа и дори не ми пука!

“Това лято взех решение, че ще съм като слон на плажа и въобще не ме интересува ”, сподели ми неотдавна в диалог една другарка, а аз се разсмях откровено, тъй като първо - момичето против мен е много надалеч от физиката на това симпатично животно и второ - от кой момент би трябвало да изглеждаш по избран метод, с цел да отидеш на плаж със самочувствие?

Добре де, знам от кой момент - сигурно от съвсем целия ми умишлен живот, че даже и от преди този момент. Това са съвсем 30 години на стигми, предубеждения, на дами, които ненавиждат телата си, на дами, които се изтощават от диети, на дами, които се прикриват с шалчета на плажа, на дами, които изпадат в меланхолия щом на открито пекне слънце…

Три десетилетия и няколко генерации от дами, които се срамят да се съблекат по бански, тъй като “глезените ми са дебели ”, “имам малко целулит ей тук ”, “коремът ми не е плосък като на онази мацка от Instagram ”, “този бански ме прави дебела ”, доста съм бяла и имам грозни бенки ”, “плоска съм като дъска ”, “задникът ми е голям ”... мога да не преставам по този начин до на следващия ден. Защото съм чувала десетки сходни изявления, а на някои от тях съм създател самата аз…

 жена Istock

Аз едно нещо не разбрах през всичките тези години на полуда и кански страдания да изглеждаш “подходящо ” за плаж. Кой, за бога, реши, че дамата би трябвало да наподобява по избран метод на плажа? Кога е гласувано това? Защото ми се коства, че ние като че ли не сме имали право на избор.

Ето за какво това лято ще съм каквато си желая на плажа. И ви поучавам да извършите същото. Слон, жираф, кит, чучулига, пеперуда - изберете си животно и давайте самоуверено. Защото тялото ни е обещано, с цел да ни служи, а не с цел да го тероризираме. То е такова, каквото е - микс от гени, метод на живот и нещата, които са ни се случвали.
 Какво да чака всяка зодия това лято  Какво да чака всяка зодия това лято  Какво да чака всяка зодия това лято  Какво да чака всяка зодия това лято
Ако искаш да промениш външния си тип, добре пристигнала си, няма нищо неприятно в това. Но не го прави по неверните аргументи, не го прави поради 5 дни плаж, поради нечии погледи или поради онази “идеална ” мацка с плочки в Instagram. Запомни един факт за нея - и тя е човек, не е съвършена и в случай че хапне нещо развалено - ще стои 3 часа в тоалетната.

Да сте чули някой мъж да се тревожи прекомерно доста за това по какъв начин ще наподобява на плажа? Не мисля. Мъжът ви оплаквал ли се е, че наподобява пълен в новия си бански? Не мисля. 

 жена Istock

Това лято стъпи самоуверено на плажа, с всяка бенка, която имаш, с всяка мазнинка, която смяташ, че е на несъответствуващото място, с всеки белег, направил те по-силна, с всяка извивка, с всяка съразмерност, с всеки размер, който те прави ТИ. Защото няма друга като теб и това е най-ценното. Това прави тялото ти вълшебно, без значение от неговите форми и размер.

Това лято ще съм слон на плажа и даже не ми пука! Все отново има толкоз сладки слончета, я вижте Дъмбо!
 ТЕСТ: Коя е твоята лятна дестинация?
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР