“Това лято реших, че ще съм като слон на плажа

...
“Това лято реших, че ще съм като слон на плажа
Коментари Харесай

Това лято ще съм слон на плажа и дори не ми пука!

“Това лято взех решение, че ще съм като слон на плажа и въобще не ме интересува”, сподели ми неотдавна в диалог една другарка, а аз се разсмях откровено, тъй като първо - момичето против мен е много надалеч от физиката на това симпатично животно и второ - от кой момент би трябвало да изглеждаш по избран метод, с цел да отидеш на плаж със самочувствие?

Добре де, знам от кой момент - сигурно от съвсем целия ми умишлен живот, че даже и от преди този момент. Това са съвсем 30 години на стигми, предубеждения, на дами, които ненавиждат телата си, на дами, които се изтощават от диети, на дами, които се прикриват с шалчета на плажа, на дами, които изпадат в меланхолия щом на открито пекне слънце…

Три десетилетия и няколко генерации от дами, които се срамят да се съблекат по бански, тъй като “глезените ми са дебели”, “имам малко целулит ей тук”, “коремът ми не е плосък като на онази мацка от Instagram”, “този бански ме прави дебела”, доста съм бяла и имам грозни бенки”, “плоска съм като дъска”, “задникът ми е огромен”... мога да не преставам по този начин до на следващия ден. Защото съм чувала десетки сходни изявления, а на някои от тях съм създател самата аз…

 жена Istock

Аз едно нещо не разбрах през всичките тези години на полуда и кански страдания да изглеждаш “подходящо” за плаж. Кой, за бога, реши, че дамата би трябвало да наподобява по избран метод на плажа? Кога е гласувано това? Защото ми се коства, че ние като че ли не сме имали право на избор.

Ето за какво това лято ще съм каквато си желая на плажа. И ви поучавам да извършите същото. Слон, жираф, кит, чучулига, пеперуда - изберете си животно и давайте самоуверено. Защото тялото ни е обещано, с цел да ни служи, а не с цел да го тероризираме. То е такова, каквото е - микс от гени, метод на живот и нещата, които са ни се случвали.

 жена Istock

Ако искаш да промениш външния си тип, добре пристигнала си, няма нищо неприятно в това. Но не го прави по неверните аргументи, не го прави поради 5 дни плаж, поради нечии погледи или поради онази “идеална” мацка с плочки в Instagram. Запомни един факт за нея - и тя е човек, не е съвършена и в случай че хапне нещо развалено - ще стои 3 часа в тоалетната.

Да сте чули някой мъж да се тревожи прекомерно доста за това по какъв начин ще наподобява на плажа? Не мисля. Мъжът ви оплаквал ли се е, че наподобява пълен в новия си бански? Не мисля.

 жена Istock

Това лято стъпи самоуверено на плажа, с всяка бенка, която имаш, с всяка мазнинка, която смяташ, че е на несъответствуващото място, с всеки белег, направил те по-силна, с всяка извивка, с всяка съразмерност, с всеки размер, който те прави ТИ. Защото няма друга като теб и това е най-ценното. Това прави тялото ти вълшебно, без значение от неговите форми и размер.

Това лято ще съм слон на плажа и даже не ми пука! Все отново има толкоз сладки слончета, я вижте Дъмбо!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР