Това лято посетителите на държавните зали в Бъкингамския дворец ще

...
Това лято посетителите на държавните зали в Бъкингамския дворец ще
Коментари Харесай

100 творби, избрани от принца на Уелс

Това лято посетителите на държавните зали в Бъкингамския замък ще видят специфичен асортимент от над 100 творби на изкуството, определени персонално от принца на Уелс - Чарлз, с цел да отбележат 70-годишнината на Негово кралско великолепие. "Принц и патрон " в Бъкингамския замък съставлява богата галерия от картини, творби на декоративните изкуства, рисунки, мебели и текстил от Кралската сбирка и произведения на художници от три благотворителни организации, подкрепени от принц Чарлз - Кралското учебно заведение за изобразяване, фондация "Принцът и обичайните изкуства " и "Тюркоазената планина ". Както се споделя в формалното известие, "Принцът на Уелс се радва на жива пристрастеност към изкуството и като ръководител на Кралската сбирка и патрон на няколко художествени благотворителни организации предизвиква основаването и разбирането на изкуството по целия свят. "
В известие, записано за посетителите на Бъкингамския замък, той споделя: "Тези благотворителни организации реализираха повече, в сравнение с можех да се надявам, постоянно по метод, който в никакъв случай не бих очаквал. Радвам се, че в този момент имат опция да покажат работата си в Бъкингамския замък и дружно с някои от обичаните ми творби от Кралската сбирка. "
Интересът на принца към изкуството се развива, до момента в който пораства, заобиколен от Кралската сбирка. От творбите, събрани от предците на Чарлз, подборът на принца включва портретни рисунки от XVI век от Ханс Холбейн-младши, които принадлежат на Хенри VIII, картината на Жорж де ла Тур, Свети Джером, 1621-1623 година, добита от Чарлз II; и глава на тигър в златен и скален кристал (1785-1793) от трона на Типу Султан, държател на Мисор в Индия, подарена на Уилям IV.
Две маслени скици на "Принцът и дукесата на Корнуол " от Ейлийн Хоган от персоналната сбирка на Негово Височество се демонстрират обществено за първи път. Поръчани от Чарлз надлежно през 2016 и 2017 година, и двете изобразяват своите модели, седнали на бюра в Биркхол, тяхната частна резиденция в Шотландия, осведоми АrtPrice.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР