Това лято мъжката част от населението получи своето мечтано мобилно

...
Това лято мъжката част от населението получи своето мечтано мобилно
Коментари Харесай

Не сваляйте това приложение на компютъра си!

Това лято мъжката част от популацията получи своето мечтано мобилно приложение – DeepNude. Приложението си беше искрено скандално, провокативно и воайорско. След като закупи голяма известност, самите му основатели се отдръпнаха от сцената, обяснявайки, че това е бил опит, а не вулгарен план, с който желаят да забогатеят. Преди дни GitHub отстрани от хранилищата и последните остатъци от DeepNude, откакто основателите му бяха качили изходния код на приложението за потребление от който пожелае. Самите разработчици прекратиха съществуването му преди този момент, откакто обявиха, че не са очаквали то да придобие сходна известност и макар, че голите изображения са били с воден знак, те са осъзнали, че с него може да бъде злоупотребено.

„ DeepNude употребява забавен способ да позволи постоянно срещан проблем с изкуствения разсъдък, тъй че би бил потребен на откриватели и разработчици, работещи в сфери, като модата, киното и образните резултати “, написаха на GitHub страницата си създателите на приложението.

DeepNude използваше технология, сходна с по този начин известния deepfake логаритъм, с цел да преобразуват фотоси на дами в техни голи изображения, и в случай че може да се доверим на Vice и други медии – много сполучливо. А в този момент, след кончината на приложението, пристигна ред на мошениците.

Десетки лъжлив страници, видеоклипове в YouTube и профили в обществените мрежи твърдят, че може да свалите гратис версия на DeepNude. Не бързайте да го набирате в Гугъл и да го сваляте, тъй като това е най-вероятно зловредна стратегия, оповестява експерт по осведомителна сигурност с псевдоним Frost от профила си в Twitter. Зловредните версии на DeepNude съдържат всевъзможен вид зловреди, като троянски коне и вируси. Схемата, която мошениците употребяват в YouTube е известна и от други случаи – малко видео, което би трябвало да покаже, че това в реалност е действителна версия на DeepNude, заглавие на видеото нормално с огромни букви и интензивно потребление на удивителни и линк за събаряне в описанието към клипа.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР