Това лято колите на Google отново ще обиколят улиците в

...
Това лято колите на Google отново ще обиколят улиците в
Коментари Харесай

Google отново тръгва на обиколка за снимки из България

Това лято колите на Гугъл още веднъж ще обиколят улиците в България, с цел да отразят в Гугъл Maps изменящите се инфраструктура и пейзаж. В обновлението ще се включат и фрагменти, снимани от пешеходци - по този начин наречените трекери.
Street View Trekker е специфична раница с фотооборудване, чиито камери са инсталирани на върха ѝ. Раницата се носи от оператор, който обикаля пешеходните зони и автоматизирано събира фотоси по пътя си. Операторът с раницата е свободен да се движи и снима зони, които са недостъпни за колите.

Street View е функционалност на Гугъл Maps, която сега е налична допълнително от 85 страни по света, както и в елементи от Арктика и Антарктида. Благодарение на нея потребителите могат да гледат 360-градусови изображения на разнообразни улици, както и културно и национално завещание. Кадрите от колите и от пешеходните трекери се инсталират в 360-градусови панорами, които през днешния ден се виждат в Гугъл Maps. До момента трекерите са обиколили някои естествени забележителности като Големия каньон, Тадж Махал и Гала̀пагоските острови, както и исторически пешеходни направления във Венеция. Това е част от напъните на Гугъл Maps да направи налични за всички международните забележителности и детайли на културното завещание.

В България операторите ще обиколят 15 града - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Шумен, Хасково и Благоевград, като за първи път на картата, снимани с трекер, ще се появят Перник, Сливен, Пазарджик и Ямбол.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР