Това лято колите на Google отново ще обиколят улиците и

...
Това лято колите на Google отново ще обиколят улиците и
Коментари Харесай

Google Street View обновява картата на България


Това лято колите на Гугъл още веднъж ще обиколят улиците и пътищата на България, с цел да отразят в Гугъл Maps изменящата се инфраструктура и пейзаж. При това снимане и обновяване ще се включат и фрагменти, снимани от пешеходци, по този начин наречените – трекери, заяви bTV.

Street View е известна функционалност на Гугъл Maps, която сега е налична допълнително от 85 страни по света, както и в елементи от Арктика и Антарктида. Благодарение на него потребителите могат да гледат 360-градусови изображения на разнообразни улици и културно и национално завещание.

Той е наличен и в Гугъл Earth и в мобилната версия на Гугъл Maps. Редовното актуализиране на данните от Street View оказва помощ на потребителите да се ориентират по-добре и улеснява планирането на пътуванията.

Street View Trekker, с каквито ще се прибавят нови изображения от България, е специфична раница с фотооборудване, чиито камерите са инсталирани на върха ѝ. Трекерът се носи от оператор, който обикаля пешеходните зони и автоматизирано събира фотоси по пътя си. Той е свободен да се движи и снима зони, които са недостъпни за колите.

До момента трекерите са обиколили някои от естествените забележителности като Големия каньон, Тадж Махал, Ангкор Ват и Гала̀пагоските острови, както и исторически пешеходни направления във Венеция.

В България трекери ще обиколят 15 града - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Шумен,Хасково и Благоевград. За първи път на картата, снимани с трекер, ще се появят Перник, Сливен, Пазарджик и Ямбол.

Преди всяка обява изображенията минават през развой на обработка по специфична технология. Замъгляват се лицата на хората и регистрационните табели, тъй че те не могат да бъдат разпознати, като по този метод се пази тяхната дискретност.

Street View предлага спомагателна функционалност за унищожаване на изображения. Потребителите могат да употребяват бутона "Подаване на сигнал за проблем " в долния десен ъгъл на всяко изображение.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР