Това лято 15 000 млади европейци ще имат възможността да

...
Това лято 15 000 млади европейци ще имат възможността да
Коментари Харесай

Младежи от ЕС ще могат да кандидатстват за безплатно 30-дневно пътуване в Европа

Това лято 15 000 млади европейци ще имат опцията да пътуват из Европа, с цел да опознаят богатото културно завещание на континента, съобщи пресслужбата на Европейската комисия.

Това ще се случи с помощта на нова самодейност на Европейския съюз, наречена " Открий Европейски Съюз " (DiscoverEU). Пътуванията са платени с 12 милиона евро от бюджета на Европейски Съюз.

Участниците могат да пътуват в границите на 30 дни и да посетят сред една и четири задгранични дестинации.

Заявките за присъединяване ще се одобряват през юни на уеб страницата на Европейския юношески портал. Желаещите да вземат участие би трябвало да имат навършени 18 години към 1 юли тази година. Участниците ще бъдат подбрани от жури. В взаимозависимост от това какъв брой средства останат след летните пътувания, до края на годината ще имат нова опция за кандидатстване. Повече детайлности ще бъдат обявени на посочения уебсайт в средата на този месец.

По-мащабната концепция зад самодейността, която идва от двама германци, Винсънт-Имануел Хер (29 г.) и Мартин Шпеер (31 г.), е всеки младеж в Европейски Съюз да получи за 18-тия си рожден ден ваучер за едномесечно пътешестване в цяла Европа, който да е годен шест години.

Повече за самодейността можете да прочетете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР