Това Лавров каза, след като Европейският съюз реши да отзове

...
Това Лавров каза, след като Европейският съюз реши да отзове
Коментари Харесай

Лавров: Лондон тласка ЕС към конфронтация с Москва

Това Лавров сподели, откакто Европейският съюз реши да отзове посланика си в Русия поради аферата "Скрипал ".

Британските управляващи се стремят трескаво да накарат съдружниците си да вземат ограничения, целящи борба с Москва след отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал във Англия, сподели Лавров, представен от съветската организация РИА Новости, по време на посещаване във виетнамската столица Ханой.

Всяка страна би трябвало сама да взема решение за службата на дипломатите си в Русия въз основа на личното си схващане за достолепие. Разследването (на случая Скрипал) още не е приключило, а Англия се пробва да принуди сътрудниците си да подхващат конфронтационни стъпки, сподели министърът, представен от ТАСС.

Европейските сътрудници на Обединеното кралство го поддържаха единомислещо през вчерашния ден в Брюксел, като обявиха, че е " доста евентуално " Москва да стои зад отравянето на Скрипал и взеха решение да отзоват посланика на Европейски Съюз в Москва.
Освен тази мярка някои европейски водачи обмислят да експулсират съветски дипломати или да отзоват посланика си, сподели за Агенция Франс Прес върховен европейски представител.

"Все още не виждаме обстоятелства, а неналичието им ни кара да мислим, че всичко това е единствено една провокация ", сподели Лавров, обвинявайки Лондон, че е поел курс към оптимално задълбочаване на рецесията с Русия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР