Това коментира в предаването „ЕвроДикоФ“ адвокат Константин Симеонов по повод

...
Това коментира в предаването „ЕвроДикоФ“ адвокат Константин Симеонов по повод
Коментари Харесай

Адв. К. Симеонов: Гешев превърна прокуратурата в хленчеща поръчкова институция

Това разяснява в предаването „ ЕвроДикоФ “ юрист Константин Симеонов във връзка сагата сред Министерството на вътрешните работи и прокуратурата.

Той дефинира държанието на прокуратурата като циврене.

„ Специализираната прокуратура доста постоянно реализира съглашения посредством разнообразни способи – задържане дълготрайно в ареста и сходни, упражнявайки съответния напън върху арестуваните лица и тяхната отбрана “, означи юристът.

Припомняме, че дни след разглеждането на мярката за неотклонение на Борислав Колев, упрекнат за пране на пари, отпуснати за градежа на Автомагистрала „ Хемус “, на първа инстанция, от Софийската градска прокуратура излязоха с изказване, че върху наблюдаващите прокурори по следствието е бил оказан напън от чиновници на ГДБОП. Впоследствие управлението на прокуратурата и Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет излязоха с заявления в поддръжка на прокурорите по делото. От Министерство на вътрешните работи отхвърлиха изказванията на прокуратурата.

По думите на адв. Симеонов Иван Гешев е недостижим, няма по какъв начин да му се търси каквато и да била отговорност, няма по какъв начин и да бъде заменен.

„ Трябва да се вършат какви ли не еквилибристики, да се трансформира Конституция “, добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР