Това коментира социологът Димитър Ганев за завръщането на бизнесмена Васил

...
Това коментира социологът Димитър Ганев за завръщането на бизнесмена Васил
Коментари Харесай

Социологът Димитър Ганев: Божков не е имал възможност да остане повече в ОАЕ

Това разяснява социологът Димитър Ганев за завръщането на предприемача Васил Божков, който съдът реши да остави в ареста.

 

Според него с вчерашното си изказване Бойко Борисов към този момент е влязал в акция за локалните избори. " Ролята, която Борисов и ГЕРБ ще играят съгласно мен, е на отдалеченост от изпълнителната власт, леко опозиционна роля, давайки си ясно сметка, че това държавно управление стартира и евентуално ще продължава да ерозира като социална поддръжка и всяко асоцииране с държавното управление може да донася малко или доста имиджова вреда ", добави политологът. 

 

Според Ганев завръщането на Божков няма да промени съществено политическата картина в страната. 

 

Журналистът Стояна Георгиева разяснява и изнесените от прокурора по делото данни за връзки на предприемача с починалия към този момент Евгений Пригожин.

 

" Това е част от парадоксите на българската прокуратура. Вчера се гледаше настояването дали Божков да бъде оставен в ареста и да основанията бяха напълно ясни за какво той би трябвало да остане в ареста.

 

Интересно за какво на това съвещание прокурорът реши да изкара такива данни, каквито те имали, както се оказа от преди две години и половина. А сред всичките тези 19 обвинявания които са повдигнати на Божков няма такова досега, за какво не са повдигнали такова обвиняване и за какво изобщо не е адресиран самият проблем ", сподели тя.

 

Георгиева разяснява, че ще е доста забавно какви ще са доказателствата за връзки със починалия водач на " Вагнер ". 

 

" Прокуратурата твърди, че Васил Божков има бизнес интервенции в окупирания Крим. Така че в действителност нещо не се навръзва, доста забавно какви доказателства могат да извадят за това си изказване ", счита тя.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР