Това коментира бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев пред Bulgaria ON

...
Това коментира бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев пред Bulgaria ON
Коментари Харесай

Керемедчиев: България се превръща в едно от твърдите звена срещу руската агресия и това изнервя Москва

Това разяснява някогашният зам.-външен министър Милен Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.

Според него настояването на Русия към България е по-скоро проява на мускули, в сравнение с очакване на действителни дейности.

" Русия към момента не е подготвена за пълномащабни военни дейности в Украйна. Но след месец ще доближи своя потенциал. В момента има ситуирани 150 000 души войска по границите на Украйна. Сега армията на Украйна е от над 250 000 души. Русия внезапно в идващите месеци ще вдигне боеспособността на своите сили, по тази причина НАТО реагира ", съобщи Керемедчие.

Той посочи, че се чака активизиране на съветските служби у нас.

" Това е обвързвано и с смяната на тона сред България и Северна Македония. Русия реагира на това, че България стартира да играе все по-активна роля със своите съседи. Страната ни се трансформира в едно от твърдите звена против съветската експанзия и това изнервя Москва ", проучва някогашният зам.-външен министър.

Керемедчиев акцентира, че страната ни е реагирала съответно на настояването на Русия.

" Москва се пробва по всякакъв начин да вкара чеп сред страните членки на НАТО и употребява негативните връзки на част от българите към НАТО, по този начин цели да омаловажи нашата роля като член на Алианса. В момента най-малко има разговор Русия - НАТО. Москва стартира с цялостна кошница, с тежки имперски стремежи, с цел да може да се доближи до някаква конкретика ", добави Керемедчиев.

Бившият зам.-министър означи също, че чака положителни вести от визитата на премиера на РСМ Димитър Ковачевски у нас. Както и показване на новия македонски дипломат.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР