Това колко бързо реагираме в определени ситуации може да ни

...
Това колко бързо реагираме в определени ситуации може да ни
Коментари Харесай

Единствената техника, която ни трябва в критични ситуации

Това какъв брой бързо реагираме в избрани обстановки може да ни спести неприятности (например на пътя) и да работи в наша изгода. Понякога обаче не е нужно да " играем " за експедитивност, в противен случай: паузите, които съумяваме да си наложим преди да отвърнем, могат да се окажат по-ценни от всякаква друга реакция.
 Снимка 434349

Говорим за обстановки, в които сме склонни да реагираме прочувствено: злостен длъжностен мейл, който ни упреква за проблеми в работата или пък спор с половинката, която счита, че не вършим нещата, които би трябвало.

Ако в гнева си бързаме да отговорим и на двете, най-вероятно ще съжаляваме по-късно и ще се окажем в по-неизгодна позиция, в сравнение с сега си представяме. Има обаче една извънредно лесна техника, която да употребяваме в сходни обстановки: паузата.

Да се спрем и да не реагираме за няколко секунди, минути или даже часове, може да звучи елементарно, само че на процедура по никакъв начин не е. А прочувствено интелигентните хора работят добре с паузите: те знаят, че страстите ни не са рационален консултант и с тяхна помощ няма да реализираме мечтаните резултати.
 Снимка 434347

Паузите във взимането на решения работят добре освен при сериозни обстановки като проблем в работата или кавга у дома. Те могат да ни оказват помощ за взимането на по-разумни решения и по време на шопинг да вземем за пример (особено в сезона на огромните понижения, когато сме склонни да купим нещо само поради ниската цена).

Техниката е елементарна: когато сме изправени пред взимане на решение, би трябвало да спрем, да поемем надълбоко мирис и да изчакаме. Ако имаме опция да се разходим за 10-15 минути, ще усетим най-силен резултат от паузата.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР