Това, което за Турция са терористи и трафиканти на хора,

...
Това, което за Турция са терористи и трафиканти на хора,
Коментари Харесай

Георги Димов: Трафикантите на хора и терористи за Турция за останалия свят са противници на режима на Ердоган



Това, което за Турция са терористи и трафиканти на хора, за останалия свят може да са просто съперници на режима на Реджеп Ердоган, които са помагали на други преследвани жители да изоставен южната ни съседка. Това съобщи някогашният ни консул в Одрин Георги Димов в ефира на БТВ. Думите му са във връзка случая с тримата задържани българи, за които Анкара твърди и че са свързани с организацията на духовника Фетхуллах Гюлен.

Те бяха арестувани на 17 ноември по съмнение, че са взели пари, с цел да оказват помощ на няколко фамилии, бегълци от режима на Ердоган, да преминат през границата.

Междувременно се разбра, че общо 11 наши сънародници са в пандизите в Одрин с обвинявания за трафик на мигранти и умишлено подкрепяне на незаконна организация.

„ Нелегален трафик” като кажем тук разбираме стопански имигранти. Там се влага различен смисъл – евентуални политически емигранти, които бягат от режима. Второто – „ подкрепяне на незаконна организация”, само че не се прецизира, че става дума за гюленисти, които за Турция са терористи, а в целия останал свят не са”, разтълкува Димов формалното известие на Външно.

Според него нашите служби са реагирали „ малко като след дъжд – качулка и некомпетентно”. Заради изключителното състояние Турция не съблюдава консулската конвенция, съгласно която би трябвало да уведоми България 48 часа след ареста. Това е станало чак на 5 ден, като е можело да се забави и още. „ Това не е с помощта на нашия министър председател, а с помощта на медиите, които се разшумяха за случая”, акцентира дипломатът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР