Това, което виждаме и през анкетата е, че доверието и

...
Това, което виждаме и през анкетата е, че доверието и
Коментари Харесай

Асоциация ”Родители”: Дистанционното обучение повиши доверието между родители и учители

Това, което виждаме и през анкетата е, че доверието и връзката сред учебното заведение и родителите най-сетне се увеличи, което пък води до изводите, нещо, което ние приказваме от години, е извънредно значимо да има такава връзка и другарство сред родители и учители. За нас това е основният извод, защото виждаме нараснал % на доверие.
Това показа пред БНР психологът Яна Алексиева, изпълнителен шеф на Асоциация " Родители ". По самодейност на организацията родителите са имали опция да вземат участие в анкета, в която да споделят усещанията си от отдалеченото образование на техните деца през март.

" Ние в действителност не сме очаквали, че за по-малко от 3 дни събрахме 2145 отзиви на родители, което в действителност беше впечатляващо за бързината, с която тя се популяризира и за споделеното ", сподели още Алексиева.

Дистанционното образование е бърз скок, който се наложи да направи просветителната система.

15% от родителите споделят, че са разочаровани от това, което виждат по време на онлайн образованието, сочи анкетата.

42% от родителите регистрират, че има понижаване на риска от принуждение и тормоз в учебно заведение. Има и родители, които са обезпокоени от това, че децата прекарват много часове пред компютъра

" Ако виждат понижен % в това, че няма принуждение и тормоз, огромен % родители - над 60% от родителите споделят, че ги тормози прекомерното стоене пред компютър ", акцентира Яна Алексиева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР