Това, което виждаме е резултатът от лошо взетите мерки от

...
Това, което виждаме е резултатът от лошо взетите мерки от
Коментари Харесай

Балтов: Чака ни пета вълна, ако продължаваме така с ваксинацията

Това, което виждаме е резултатът от неприятно взетите ограничения от служебното държавно управление и президентът Румен Радев. Мерките бяха несъответстващи и ненавременни, а имунизацията липсваше през лятото. Хората, които са се ваксинирали, в този момент правят оценка какво са придобили, тъй като се вижда, че в болница рядко влизат имунизирани. Четвъртата вълна е вълната на неимунизираните. Това разяснява някогашният началник на " Пирогов " Асен Балтов в ефира на bTV.

" Персоналът в лечебните заведения сега изнемогва. Подкрепям напълно имунизацията, в случай че продължаваме по същия метод, ще имаме и пета вълна. Заболеваемостта е 887 на 100 000 души, ние към този момент не вървим по проекта на министерството на опазването на здравето. Министър Стойчо Кацаров няма организационни качества да направи нещо с пика на тази рецесия. В лечебните заведения няма места, реанимациите са запълнени, ангажираните в реанимации издъхват. Лично аз като един от уредниците на най-голямата Спешна болница по време на пандемията ми костваше големи старания да се оборудваме и да поемем тежестта ", разяснява Балтов.

" Когато имаш лимит, би трябвало доста бързо да взимаш ограничения. Не може да се криеш зад едни експертни препоръки и да споделят " Експертният съвет ми предложи ". Взима го решението министърът, експертният съвет дава експертиза ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР