Това, което видяхме снощи в София, не е спонтанна подкрепа

...
Това, което видяхме снощи в София, не е спонтанна подкрепа
Коментари Харесай

Цветанов: Привържениците на ГЕРБ демонстрират под конвой и от страх

Това, което видяхме нощес в София, не е спонтанна поддръжка за ГЕРБ. Привържениците на партията идват под строй и поради боязън от репресии. Това разгласи някогашният втори в ГЕРБ Цветан Цветанов в коментар за проведения от ръководещите контрапротест в отбрана на държавното управление на Бойко Борисов. " Видях едни хора, които не бяха пристигнали по лично предпочитание. Бяха проведени от кметовете на съответните обитаеми места ", добави Цветанов пред Българска национална телевизия. 

" Сега всички се сплотиха против ГЕРБ. През 2013 година митингите в поддръжка на партията и на ръководството бяха в действителност спонтанни, а ГЕРБ беше възприета като жертва ", напомни Цветанов тогавашните събития и антиправителствени демонстрации. По думите му с акциите си в този момент ръководещите са трансформирали в жертва президента и президентската институция.

" Ако през днешния ден има избори, ГЕРБ сигурно ще загуби половината от депутатите си. От 1 140 00 дали своят вот за ГЕРБ през 2017 година, сега сигурни са 600 000 ", съобщи още Цветанов, който предишния месец публично напусна ГЕРБ с главен претекст, че партията е отстъпила от главните си демократични полезности и разгласи, че дава старт на собствен политически план. Всъщност Цветанов главно бе индивидът в ГЕРБ, който организираше партийните структури и отговаряше като цяло за изборите.

Попитан дали е ходил на митинга нощес на ГЕРБ, той отговори по този начин: " Не съм ходил нито на единия, нито на другия, само че в случай че трябваше да отида, щях да отида на този в отбрана на президентската институция ".

" Това сега е спешно оцеляване на ГЕРБ. Аз желая да направя партия, която да не е за спешно оцеляване ", изясни Цветанов, като добави, че има боязън у членовете на партията. " Знаете ли какъв е? ", попита то риторично.

Според него виновност за обстановката с морския сарай на Ахмед Доган в Росенец носят общинските съветници на ГЕРБ в Бургас. Цветанов сподели, че е хубаво да се чуе позицията на управлението по този въпрос, което обаче надали ще се случи. 

Цветанов сподели, че ще води разговор с всички и че не е обикновено напрежението и разединението измежду хората. Запитан дали е измяната, че е напуснал партията и че " откъсва живо месо от нея ", той отговори, че няма изменничество и всеки е свободен да прави каквото желае и да членува в която партия реши.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР