Това, което видях, беше брутална полицейска агресия, предизвикана от политическа

...
Това, което видях, беше брутална полицейска агресия, предизвикана от политическа
Коментари Харесай

Твърденията, че МВР нарочно е арестувало и тормозило определени хора от протеста, стават много силни

„ Това, което видях, беше брутална полицейска експанзия, провокирана от политическа принуда ”. В това е уверен Борислав Сандов, съпредседател на Зеленото придвижване, част от „ Демократична България ”. Припомняме, че на огромните митинги в София на 2 септември.
Според него, е имало камери на полицията, които вършат профилиране на хората. „ Много е допустимо да е имало целеустремено деяние против хора – това бях аз, беше координаторът на блокадата на „ Орлов мост ”, съобщи Сандов пред bTV.
 Майката на задържан и обичай публицист: Мутрата Борисов ще разбере какво значи майка да застане против него Майката на задържан и обичай публицист: Мутрата Борисов ще разбере какво значи майка да застане против него
Синът ми, журналистът Димитър Кенаров, се прибра доскоро (04:30ч. сутринта) от Министерство на вътрешните работи. Това е написал той в Туитър (@dkenarov): " Дне...
В акта ми написа, че съм ритал, скачал върху полицейски коли и не съм изпълнявал полицейско предписание. Не е правилно – със сандали да скачам върху полицейски автомобил? Над 25 часа бях в ареста, видяхме изтезаване, слагане на коляно върху главата, задушаващи хватки, изясни Сандов. Това беше очевидно деяние да изведат хора, които имат някакви координационни задания в този митинг, добави политикът.
 Той счита, че е допустимо полицията да се е целила и в авансово избрани публицисти. „ България има потребност от унищожаване на този ерозирал модел – избрани хора на властови позиции да подреждат това да се случва ”, акцентира Сандов. Според него, задачата е била да се накарат хората да се опасяват да отидат на митинга. Ще заведа противоположни искове към страната, сподели той.
Пострадалият доста съществено публицист повтори описа, който популяризира и през обществените медии, като изясни, че заради опита му в размирни зони като Турция и Беларус е носел даже противогаз и каска с надпис “Press ”. Журналистът се е разпознал с журналистическа карта – те доста добре знаеха, сподели той. И добави, че е бил ритнат в окото от служител на реда, за благополучие в долната част.
„ Става въпрос за целеустремен побой и за целеустремен полицейски произвол против публицист ”, акцентира Кенаров. „ Не ми бяха предявени обвинявания – на няколко пъти питах за това ”, сподели още той.
 АЕЖ: Журналистът Димитър Кенаров е обект на полицейско принуждение, ритан е в главата и лицето (СНИМКА) АЕЖ: Журналистът Димитър Кенаров е обект на полицейско принуждение, ритан е в главата и лицето (СНИМКА)
Асоциацията на европейските публицисти - България остро осъжда противозаконния арест и полицейското принуждение над журналиста и публицист Димитър...
Извадих си медицински актове и считам да осъждам полицията за това, което ми се случи, съобщи Кенаров.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР