„Това, което ви предстои, не е никак лесно. Това, че

...
„Това, което ви предстои, не е никак лесно. Това, че
Коментари Харесай

Тома Биков: Докато Рашков е министър на вътрешните работи, вие няма да можете да разчитате на нашата подкрепа

„ Това, което ви следва, не е по никакъв начин елементарно. Това, че се оплаквате от нападки, офанзиви, даже обиди от време на време, е нещо, което не би трябвало да вършиме от през днешния ден, тъй като това е обикновено, по този начин ще бъде, по този начин е в политиката. Това, което ме тормози е, че вие не си давате сметка изцяло за действителността, пред която сте изправени “, съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков.

По думите му България е сложена тежка обстановка на неотминала политическа рецесия, на идна икономическа рецесия, на разрастваща се ценова рецесия, в доста тежка интернационална обстановка и геополитическо позициониране по отношение на Република Северна Македония.

„ Изборът на едно постоянно държавно управление не взема решение политическата рецесия. Тези неща не могат да се решат с възторг, те могат да се решат с доста съществени старания и то на цялото българско общество. Не единствено на ръководещото болшинство, камо ли пък на една или две партии от болшинството. Тези неща изискват готовност на социална сила и то готовност в позитивния смисъл, не ориентирана вътре в обществото. Нито грам от българската сила в тези дни не би трябвало да отива в борба, разпра, реваншизъм, обиди. Това зависи единствено от вас, не зависи от никой различен. Засъжаление ние виждаме знаци, че не осъзнавате изцяло тази реалност. И от това ще загубите единствено вие. Като съпротива ние имаме имаме ангажимент да бъдем коректив, да подлагаме на критика, да следим за това какво вършиме, да направляваме посредством парламентарния надзор “, изрично съобщи Тома Биков.

По думите му това, което през днешния ден ще се гласоподава е едно ляво-либерално съдружно ръководство.

„ В това няма нищо неприятно. Това е част от вашите идеологии. Въпросът е, че ръководещото болшинство единствено по себе си няма мандат за дълбоки промени. Четири обединения вземат участие в него. За да имате мандат за дълбоки промени, вие би трябвало да сте получили доста по-силна социална поддръжка, по този начин беше 97 години, тогава се състоя същинска, радикална, дълбока смяна. Единственият ви излаз, в случай че желаете да вършиме някакви по-сериозни промени е да включите в тях и опозицията. Нашата парламентарна група вижда мощен знак в номинацията на господин Бойко Рашков за министър на вътрешните работи. Докато този човек е министър на вътрешните работи, вие няма да можете да разчитате на нашата поддръжка. Това е нашата позиция и това е нашето право. В момента, в който преосмислите тази ваша позиция, ние можем да беседваме с вас и можем да бъдем градивни. Може да ви оказваме помощ за каквото кажете, стига да съответствува с нашата идея. Ние не сме ляво-либерална групировка, имаме дълбоки идеологически разлики с вас и вие ще го видите. Нашият профил е на дясно-консервативна партия, която пази на първо място българския народен интерес, слага България над всичко и ще отстояваме тези наши правила и в 47-ото Народно заседание “, в умозаключение сподели Биков.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР