Това, което става днес в парламента, е отражение на общественото

...
Това, което става днес в парламента, е отражение на общественото
Коментари Харесай

Христо Иванов: Това, което става днес в парламента, е отражение на общественото разделение

" Това, което става през днешния ден в Народното събрание, е отражение на публичното разделяне. А парламентарната република е най-хубавото място за последователното намиране на разговор с представянето на всички нюанси на публичните настроения, които има в България ". Това сподели съпредседателят на " Демократична България "  Христо Иванов в предаването " Лице в лице " по bTV незабавно след края на пленарното съвещание в Народното събрание.

" Повърхностният взор е - " откакто не може да прави работа Народното събрание, дайте да дадем работа на един ". Когато има толкоз разлики в нашето общество, пътят не е към това да имаме мощната ръка на някой, който да постанова своята позиция. Пътят е да продължим да си приказваме посредством представители, които съставляват другите гледни точки и все пак да намерим път напред. Днес в Народното събрание имаше първи проблясъци на такова превъзмогване. Има някаква вяра за това, че най-после, тези които желаят мощна ръка и президентска република, ще останат с пръст в устата ", добави още той. " Ние от Демократична България ще създадем всичко допустимо да бъде определен ръководител на Народното събрание и че това е допустимо да се случи ", увери Христо Иванов.

" Нашата сила за търсене на взаимни отстъпки, за предложение на рационални взаимни отстъпки не е свършила. „ Демократична България “ в действителност се пробва да се държи като рационалната политическа мощ, която без да търси за себе си някакъв резултат, просто се пробва да предложи работещи разновидности “, сподели още съпредседателят на „ Демократична България “.

Иванов подсети, че Демократична България предложи през вчерашния ден вид с ротационно председателство на Народното събрание, само че той се оказал прекомерно комплициран. „ В тази комплицирана среда ние търсим и откриваме сред политическите сили някакви практики, през които можем да си приказваме кое е законно, кое е нещо, което умерено можем да представим на гласоподавателите си като диалогичност, която обаче не е безпринципна. Това е един от проблемите, които ни тормозят тук в Народното събрание – по какъв начин хем да сме кардинални, хем да сме диалогични и да не изглеждаме съглашенци “, разяснява Иванов, представен от през днешния ден.бг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР